La ciutat

La ciutat

divendres, 30 de setembre del 2016

Mentiders...

Segons el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, l'oposició en el sentit polític és el conjunt de persones, partits, moviments o organitzacions que s'oposen a la política d'un govern i que intenten d'obtenir canvis de política o de govern per mitjans pacífics.

Si aquesta s'exerceix a un consistori, s'anomena oposició municipal. És sabut que ací, a Castelló, l'oposició municipal la conformen des del 24 de maig del 2015, fa poc més d'un any, els regidors de Castelló en Moviment, Ciutadans i el Partit Popular.

La seua tasca principal hauria de ser la de control i fiscalització del govern, i la de representativitat atorgada en les eleccions, amb dedicació política per aconseguir un bon govern en tots els àmbits de l'administració pública.

Aquesta és una tasca que els 16 regidors que conformen l'oposició al nostre consistori desenvolupen de manera poc visible mitjançant la seua participació en les diferents comissions informatives, Juntes, comissions especials, consells sectorials..., i de manera visible a través de la seua presencia als mitjans de comunicació, mitjançant les notes de premsa, participació en tertúlies radiofòniques o compareixences publiques, i sobretot en les seues intervencions a les sessions plenàries mensuals.

Gràcies al streaming, difusió d'àudio i vídeo, no és necessari desplaçar-se al Saló de Plens del nostre ajuntament per assistir en directe o en qualsevol moment a la darrera de les sessions plenàries mensuals, per la qual cosa la ressonància que qualsevol intervenció de qualsevol membre del govern o de l'oposició pot tenir entre els veïns és observable i revisable al llarg de tot un mes.

Ahir a la vesprada va realitzar-se per més de tres hores la sessió corresponent al mes de setembre i, malgrat no poder seguir-la en directe, hui he tingut l'oportunitat de conéixer aquells punts més interessants i, sobretot, les diferents intervencions dels representants de l'oposició per "criticar o oposar-se" a allò que demanava l'equip de govern.

Encara no havien passat dues hores de la finalització de la sessió quan van mostrar-me un "WhatsApp" on es parlava de l'acusació que la portaveu del PP havia fet a l'equip de govern denunciant el pagament del desfasament econòmic de les festes de Castelló amb els fons assignats al programa de Xarxa llibres, donant a entendre que eren els xiquets i xiquetes de Castelló els que havien de pagar aquest desfasament.

No vaig fer cap comentari, però hui, després de visualitzar íntegrament la sessió plenària, vull manifestar la mala fe i la mentida en què, novament, no és la primera vegada, el PP municipal castellonenc tracta de traure partit, tergiversant la realitat i intentant confondre el veïnat, per tirar-los en contra de l'equip de govern. Això no és fer oposició, això simplement és mentir i fer-ho de manera vil i maliciosa.

Quasi a la fi de la sessió plenària és quan la regidora i portaveu del PP la senyora Carrasco, afirma que el desfasament de les festes es paga amb dues transferències de 125 i 100.000 euros respectivament procedents del programa Xarxa llibres i acusa el govern municipal de restar aquests diners dels xiquets castellonencs, arribant més lluny encara i preguntant si la resta que falta per pagar, 30.000 euros, els hi llevaran del menjador del pare Ricardo.

Immediatament el senyor Lorenzo aclareix que els diners assignats al pagament de factures de festes, han eixit del ROMANENT, excedent, sobrant, dels 680.000 euros assignats en el seu moment al programa, quantitat que, va estar excessiva i els tècnics consideren pot usar-se per aquest menester, però, malauradament "la bomba" ja estava llançada, novament la mentida per fer mal...

Gràcies al streaming podeu veure-ho vosaltres mateixa una i mil vegades, com també la clara i contundent resposta que va donar la regidora de cultura al portaveu de Castelló en Moviment, el senyor del Señor, quan va preguntar sobre l'estat de les obres d'art perdudes del patrimoni municipal, a la vegada que deixava en evidència al regidor del PP, el senyor Pérez, al fer pública la nul·la col·laboració del partit en la recerca de les obres inventariades i desaparegudes.

Oposició municipal fa falta en tots els municipis. Els equips de govern han de ser fiscalitzats i la seua tasca analitzada amb lupa, però des de l'honradesa, l'honestedat i sobretot les veritats, cosa que, novament, ha quedat demostrat no fa l'equip municipal del PP a Castelló que es recolza en veritats a mitges i mentides. Llàstima, 24 anys de govern són una gran llosa per ara assumir que uns altres ocupen el seu lloc i, el que en els fons "els pica" és que veuen que ho fan amb bé i amb honestedat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada