La ciutat

La ciutat

diumenge, 11 de desembre del 2016

Alguna cosa està canviant?


Com a membre de l'Assemblea de Festes, l'òrgan de participació ciutadana del Patronat Fester de la Ciutat, ahir vaig ser convocat a la reunió preceptiva anual que aquest organisme ha de realitzar anualment per conéixer i valorar el resultat de les festes, a la vegada que proposar al Consell Rector les millores que estimen adequades.

Per això, el punt central del dia va constituir-lo l'informe que, realitzat per la presidenta del Patronat i regidora de Festes Sara Usó, on es destacaven, els èxits aconseguits durant la Magdalena 2016, sota la direcció de l'equip de govern, així com les mesures adoptades per vetllar per la seguretat i el compliment de totes les normatives.

Després va iniciar-se el torn obert de paraules, on els assembleistes presents, 60 dels 133 convocats, teníem la possibilitat d'intervenir per fer una valoració de l'exercici fester i sobretot per proposar iniciatives per al foment i millora de les festes, el seu èxit, difusió i prestigi.
Crida l'atenció que, any rere any, siguen pocs els assembleistes que demanen intervenir. També ahir va repetir-se la situació.

Només 4 persones van demanar la paraula, un, l'ex-president de la Junta de Festes, l'amic Pérez Macián, que va fer una valoració "política" de l'any fester, de manera que la seua intervenció va semblar més un comunicat fet com a regidor municipal del Partit Popular en l'assemblea, més que com a fester, amb una queixa contínua sobre l'informe presentat i sense cap proposta i iniciativa per al foment i millora de les festes, difusió o prestigi.

Una altra intervenció va realitzar-la el senyor Cabañero, com a president de la Federació Coordinadora d'Entitats Ciutadanes de Castelló, el qual va manifestar el seu malestar perquè només dues línies dels huit fulls que conformaven l'informe fester presentat, feien referència directa a l'arribada de la festa als barris i cap ni una a les festes que els mateixos barris realitzen al llarg de l'any, però va quedar-se també ací, no va anar més lluny, no va presentar tampoc cap proposta d'innovació, de millora, de futur...

Una tercera intervenció va fer-la la senyora Gutiérrez, representant del col·lectiu "Amics de la Natura" amb una queixa contínua i un atac constant cap a la Presidència, Junta de Festes i Consell Rector per haver-li "llevat" l'organització de la Fira Alternativa. Una intervenció que molts assembleistes vam considerar fins i tot fora de to i amb arguments poc convincents. A la fi, i si voleu ho podeu considerar com a proposta, només demanava tornar a "ser elegida", per l'any proper, res més va interessar-li de tot un any fester, cap ni una proposta "alternativa de millora".

I la darrera de les persones que va intervenir, que va fer-ho en primer lloc, vaig ser jo mateix, com a assembleista elegit per la pròpia assemblea, a títol personal. La meua va ser una intervenció reflexiva i a la vegada crítica, amb una anàlisi de tot el cicle fester, amb incidència en allò que "no va eixir bé" i, sobretot, amb diferents propostes de millora concretes.
No està bé que ho diga jo, però només jo vaig aportar iniciatives, propostes de futur...

Sembla que estiga "tirant-me flors i violes", però si ho faig és perquè, ara, després de transcorregudes algunes hores, puc afirmar que allò que vaig dir no aniria del tot desencaminat, doncs de les quatre persones que conformaven la taula presidencial, tres, van demanar-me els fera arribar personalment la meua valoració festera.

Que ho fera el secretari municipal té, si voleu, una fàcil explicació, per allò d'incorporar alguna referència a l'acta que s'ha de redactar; però que ho feren també la pròpia Presidenta del Patronat i el President de la Junta de Festes, sembla vol dir alguna cosa més.


No va ser a l'assemblea d'ahir la meua primera intervenció. Estic acostumat a ser reflexiu i crític, allí on cal fer-ho, a la vegada que a fer propostes, com també a què aquestes caiguen en "sac foradat". Ara sembla que les coses estiguen canviant, sembla haver-hi una major disposició d’aquells que tenen la gran responsabilitat, tot siga en benefici de les festes, el temps ho dirà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada