La ciutat

La ciutat

dissabte, 31 de desembre del 2016

Açò s'acaba... reflexions com a veí ( i II)

 Ahir divendres 30, dia de Sant Sabino, bisbe i màrtir, penúltim dia de l'any, vaig fer unes reflexions, subjectives, des del sentiment de pertànyer com a poble, des de sentir-me valencià, de què havia estat el millor d'aquest any, les fites més importants, aconseguides des del nostre Govern Autonòmic, i les assignatures pendents.

Però acabava les reflexions dient que també com a veí, com a ciutadà de Castelló, caldria fer una anàlisi de l'any i ho deixava per a hui dissabte, 31 de desembre, festivitat de Sant Silvestre i darrer dia de l'any.

I si des del Govern Autonòmic aquest 2016 ens ha deixat encerts i temes pendents, és l'hora ara d'analitzar l'any local des de la perspectiva de Govern Municipal, des de l'activitat del Palau de la plaça Major, amb el record de tots els encerts viscuts aquest 2016 i també d'allò que resta per fer, perquè no caiga en el somni dels justos...

Governar en minoria no és fàcil ací a Castelló ni a cap altre lloc. Tot un mèrit que l'equip de Govern castellonenc haja aconseguit tot el que ha aconseguit al llarg d'aquest any amb l'entrebanc continu d'una oposició destructiva i fèrria i amb esperit poc o gens col·laborador.

I quines han estat les fites més importants aconseguides aquest 2016 que ara acaba? És relativament fàcil fer un seguiment accedint al Pla de Govern del "panell de govern" municipal.

Hi ha moltes accions i en diferents àrees, però per la seua importància cal destacar entre d'altres, la creació del Portal de Transparència, la descentralització dels espais culturals, la consecució de BIC per a les Normes de Castelló, la defensa de la laïcitat municipal, la possibilitat de seguir els Plenaris amb l'ús de les noves tecnologies, o la posada en valor la riquesa patrimonial de la ciutat.

Bé, molt bé, però també al mateix "panell" trobem elements, situacions, accions que, necessiten amb urgència posar-se en marxa i que, malauradament, resten més o menys immòbils. Cal recordar en aquest sentit la necessitat d'aconseguir la recuperació íntegra del Pinar del Grau com a ús públic, l'impuls del centre municipal de salut o del Centre Comercial Obert, la catalogació del patrimoni local municipal, l'elaboració del Reglament de Publicacions Municipals, la declaració del Molí de la Font com a bé de rellevància local, ... seguim?

La creació de la universitat popular, la realització més que demanada d'un Congrés Fester, la creació d'un banc de terres o de les escoles taller, la creació de l'anella verda de la ciutat o l'elaboració d'una ordenança de circulació de vianants i ciclistes, que permeta una ciutat més ecològica i amable...

Aconseguir un Castelló de tots i per a tots, no és fàcil, calen esforços i idees, cal imaginació i diners, cal dedicació i constància, cal interés i ganes. Per això ens cal un ajuntament eficient, un equip de govern fort i estable i una oposició col·laboradora. La nova democràcia exigeix i així ho demana el poble castellonenc polítics regeneradors, amb capacitat de gestió, control i fiscalització de la tasca municipal i, malauradament, sembla que no tots estan per aquesta tasca...


En aquestes darreres hores del 2016, després d'un any, set mesos i set dies, o el que és el mateix, 587 dies del nou consistori, només voldria que tots i cadascun dels 27 membres que conformen l'equip municipal, seguiren treballant per aconseguir un efecte dinamitzador de l'activitat econòmica, social i cultural de Castelló, així com un efecte potenciador del benestar social, tots eixirem guanyant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada