La ciutat

La ciutat

dissabte, 24 de novembre del 2018

Un programa i un llibre.


Anit i per celebrar el 85 aniversari de Ràdio Castelló, emissora associada a la cadena SER, es va emetre en directe des del teatre principal de la nostra ciutat, el programa tertulià de qüestions d'actualitat, "Hora 25" programa líder d'audiència que dirigeix la periodista, presentadora i locutora catalana, aficionada al futbol i seguidora del Barcelona, Àngels Barceló.

Va cridar-me l'atenció que tot i ser una hora no massa encertada per desplaçar-se al teatre, entre els 21.00 i les 23.30 hores, el coliseu castellonenc presentara "una bona entrada" i com de fàcil resultava, vist des del pati de butaques, realitzar un programa on en poc més de dues hores, vam poder escoltar amb gran qualitat de veu connexions en directe amb llocs propers, cas dels camerinos del mateix teatre, com llunyans, cas de Brussel·les o Cuba.

Un programa que en la seua primera part va resultar "molt proper" on la directora, compartint espai amb un "castellonenc fitxat per SER Madrid", el periodista especialitzat en assumptes de corrupció, Miquel A. Campos, va incloure contingut castelloner, fent protagonistes de les entrevistes, a la rectora de la nostra universitat, l'alcaldessa i al president de la Generalitat, amb la finalitat última de donar a conéixer la realitat actual del nostre poble en particular i el valencià en general.

La segona part del programa va seguir la seua línia habitual, un temps per a l'anàlisi i reflexió de la jornada, en format tertúlia-comentari, de la mà de 3 periodistes, el dietari de Josep Ramoneda encarregat de donar la darrera opinió d'allò més destacat del dia i el breu repàs de la jornada per part del subdirector del programa Pedro Blanco.

En definitiva un programa informatiu que, va demostrar des de Castelló i gràcies a l'emissora degana de la ciutat, Ràdio Castelló, com poden treure profit  a l'informatiu les nits del divendres.

I és que Ràdio Castelló, emissora que va iniciar la seua història l'any 1933, com deia a l'inici, està de celebració, commemorant el seu 85 aniversari, complementant la celebració de l'emissió del programa, amb l'edició d'un acurat llibre, que va ser repartit a tots els presents a l'eixida del teatre, superant en contingut i qualitat a altres editats per recordat aniversaris anteriors.

Un llibre que portant per títol "Radio Castellón, comprometida con los oyentes", fa un repàs a la història i l'evolució de l'emissora, als principals actes realitzats en els darrers temps, i que, prenent com fil conductor, la pregunta "Qué es para ti la radio?" dedica una part important d'aquest, i de manera informal, a ficar cara a tots aquells col·laboradors, externs a l'emissora, més de 60, amants de la ràdio i compromesos amb la ciutat, que a través dels programes "SER deportivos, Hoy por Hoy Castellón, La tertúlia o A vivir Castellón", juntament amb 11 personatges populars, "de pes" i molt coneguts de la nostra terra, defineixen, deixem, en unes poques línies la visió personal i vivencial de la ràdio en el dia a dia.

Un llibre fruit del treball intents d'un col·lectiu de persones, des del president fins al darrer redactor, fotògraf, i il·lustrador, passant pel Conseller delegat, el director de l'emissora, el director comercial, la dissenyadora i la pròpia impremta, que de segur rebrà el suport i estima de tota la ciutat.

Felicitar des d'ací a l'emissora per l'èxit del programa d'anit i per la qualitat de l'edició del llibre, així com de la temàtica més que encertada. Per molts anys més que puguem gaudir de la ràdio fent-nos companyia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada