La ciutat

La ciutat

divendres, 30 d’agost del 2019

Cal pegar-li un bon repàs...


 Si, ja sé que estem a l'agost, que és estiu, que tot està sota mínims, que la ciutat funciona "al ralentí", que el nou equip municipal en alguns casos, en algunes regidories, encara està aterrant, però tot i això no deu ni pot considerar-se normal i menys encara útil el que està passant dins el món oficial de la festa.

I no vull referir-me al fet que no s'haja convocat la preceptiva assemblea general anual festera de balanç de l'exercici 18-19, ni que la Junta de Festes que va elegir-se per un any, acabat el seu mandat, seguisca funcionant "per continuïtat", o que ni tan sols s'haja constituït el nou Consell Rector del Patronat; això, tot i ser preocupant, pot ser assumit en part per la inèrcia i voluntat en el funcionament del personal del mateix Patronat i la voluntat ferma de la nova regidora de festes, que em consta que tot i estar de vacances no ha parat ni un moment de treballar.

Però em crida molt l'atenció i em dol el fet que, si veïns i sobretot forasters, que ens visiten, accedeixen a través del web municipal a l'apartat Festes, es troben en molts casos amb una sèrie d'informacions totalment desfasades sobretot pel que respecta a l'apartat "d'enllaços d'interés" que és aquell apartat en el qual amb una simple ullada hauríem de poder assabentar-nos del palpit general d'allò que es cou al que ací anomenem, amb la boca ben plena, "el món fester".

Podeu comprovar-ho vosaltres mateixa punxant sobre ENLLAÇOS. En teoria podreu accedir a 23 "Ens festers"; no són tots però si els més representatius, 14 Associacions Culturals Gaiata, 1 Federació, la de Colles, 6 Colles federades, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta i l'Associació Cultural l'Aljama.

I heu llegit bé, he dit "en teoria" perquè en la pràctica el resultat és del tot decebedor. De les 14 "Gaiates", 10 d'elles en intentar accedir al seu web se'ns informa que la pàgina buscada no existeix o que és impossible conec tar amb el servidor, i de les 4 restants 3 presenten informacions actualitzades l'any 2007, 2008 i 2012 respectivament. La més actual, la seua darrera informació és del 18 de març del 2017.

Però és que si analitzem la resta d'entitats, tampoc el resultat és esperançador. Només 2 de les 9 entitats mantenen la seua pàgina actualitzada, a 4 colles i la mateixa Federació no es pot accedir de cap manera, i les altres dues fa més de mig any que no li han donat vida...

Amb això no vull dir que les Entitats no estiguen treballant, que no tinguen web o que aquella no estiga actualitzada, però la realitat és que per aquest mitjà oficial, que dit siga de passada, hauria de ser "el primer i fonamental", no podem assabentar-nos de res, no podem conéixer el que es cou al món fester.

Per això el títol que encapçala aquest comentari, cal que des de la regidoria de Festes es dicten les ordres oportunes per què, aquells a qui corresponga, supose serà el servei d'informàtica o manteniment del web municipal, li peguen un bon repàs, modificant allò que calga modificar o esborrant aquells "enllaços" que calga esborrar, així millorarà la imatge festera i tots eixirem guanyant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada