La ciutat

La ciutat

dissabte, 23 d’octubre del 2021

Advocats Cristians: De segur un nou fracàs.

Un advocat o advocada és aquella persona, llicenciada en dret i inscrita en un Col·legi d'Advocats, que exerceix professionalment l'assessorament i consell en matèria legal així com la direcció i defensa de les parts en judici i tota classe de processos judicials i administratius. Un cristià és una persona que forma part del cristianisme, una religió abrahàmica monoteista que es basa en la vida i els ensenyaments de Jesús de Natzaret.

Advocats Cristians és el nom inicial d'una associació civil d'àmbit nacional fundada l'any 2008 a Valladolid que, segons els seus estatuts constitueixen una organització sense ànim de lucre que buscant la promoció de la cultura de la vida, la defensa de la família i la llibertat religiosa, amb el pas dels anys s'ha anat escampant per tot el territori nacional, transformant-se l'any 2021 en una fundació civil per defensar en l'àmbit jurídic els valor inspirats pel cristianisme.

Advocats cristians que, tot i definir-se com apolítics tenen connexions polítiques amb destacats membres de la ultradreta, tracta de convertir en un infern judicial la vida de tots aquells, individualitats o col·lectius, que gosen ofendre el sentiment religiós, presentant querelles sense ordre ni concert.


Així l'associació, presidida per la lletrada Polònia Castellanos, en pocs anys s'ha querellat contra la ministra Isabel Celaa, el col·lectiu Femen, l'exvicepresident de Madrid Ignacio Aguado, l'actor Willy Toledo o el periodista Arcadi Espada, acumulant una llarga llista de fracassos en demandes, però aconseguint que el soroll mediàtic embolique totes les seues polèmiques actuacions, convertint-se en el gran "lobby" ultraconservador de moda.

Una de les seues lluites més sonades és aquella de frontal i ferma oposició a l'enderroc de la creu més gran del món, la que presideix l'anomenat "Valle de los Caídos", defensant el monument i els monjos benedictins que custodien l'indret.

Petició de mesures cautelars, cautelaríssimes, querelles i demandes, esteses per tot el territori nacional que, naturalment, no els resulten gens econòmiques, cridant-me molt l'atenció que puguen fer-les front només amb les aportacions dels seus benefactors, socis o simpatitzants que aporten unes quantitats que van des dels 5 fins als 50 euros.


Ací a Castelló,
al nostre territori, vaig començar a sentir parlar d'ells ja fa una temporada, en assabentar-me que va ser eixa associació qui va denunciar l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, davant el Jutjat de Primera Instància número 1 de Nules per l'enderrocament del monument als caiguts de la plaça de la Pau d'aquella localitat dut a terme en 2018, i que va ser desestimat el 2020 insistint que l'actuació del govern municipal va ser encertada i adequada.


També va ser aquesta associació la que el passat juliol, va anunciar la querella contra l'equip de govern municipal de Castelló representat per la regidora de Memòria Democràtica, per d'acord amb les lleis estatal i valenciana de memòria democràtica, signar el decret de trasllat de la Creu del parc de Ribalta, acció encaminada a entorpir i frenar la retirada efectiva del monument, denuncia que, com està passant en altres ocasions, és d'esperar siga novament desestimada en els tribunals.

I ara, aquesta passada setmana, altra vegada, els advocats cristians, han fet que el soroll mediàtic embolique una nova actuació municipal. En aquest cas aconseguint que el jutjat dicte mesures cautelaríssimes, urgents i sense escoltar la part contrària, exigint la retirada de la col·lecció de llibres amb perspectiva de gènere i temàtica LGTBI que, des de la regidoria de feminisme havia estat repartida en onze instituts públics de la ciutat i al Centre de Pi Gros, per considerar que el contingut d'aquests llibres atempta contra la llibertat religiosa i d'ensenyament, d'acord amb les conviccions pròpies de les famílies ,malgrat que els títols hagen estat triats amb un criteri tècnic adaptat a les edats dels estudiants.


Novament els mitjans de comunicació s'han fet ressò de la polèmica i una altra incursió als tribunals dels advocats cristians reafirma la seua tendència i finalitat: que el soroll mediàtic embolique l'actuació.

Una altra actuació que, espere, acabe també en fracàs perquè no crec hi haja, en l'arribada d'aquells llibres als centres, cap vulneració a la llibertat religiosa ni ideològica a la qual Advocats Cristians apel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada