La ciutat

La ciutat

diumenge, 3 d’octubre del 2021

Assemblea de Festes...

Ahir, i quasi dos anys després de la darrera convocatòria, va reunir-se l'Assemblea de Festes, de Castelló, l'òrgan de participació ciutadana, amb funcions de proposta, impuls, informació i consulta de tots aquells assumptes que siguen de la competència del Patronat.

Una assemblea esperada pel "món de la festa" i que va resultar d'allò més moguda. No faré jo ací la crònica d'aquesta, ja s'han encarregat de fer-ho, amb més o menys encert, els diferents mitjans de comunicació local.

Només vull deixar constància de la meua reflexió, reproduint les paraules que vaig dir en el meu torn...


"Bon dia,

Tot i que com sabeu, sóc membre d'aquesta assemblea per formar part del Consell Rector del Patronat de Festes en representació d'un grup polític municipal, vull deixar constància que aquesta, la meua intervenció, és en caràcter personal, com a veí i fester que estima el seu poble.

Hem escoltat i així ho crec que és voluntat de l'equip de govern, de l'alcaldessa i de la regidoria de festes, continuar impulsant les festes igual que la resta d'activitats que s'han vist colpejades per la pandèmia de la Covid. Naturalment, també és voluntat de tots els festers recuperar-les com a tots i totes ens agradaria, amb consens i normativa adaptada als nous temps i d'acord amb tot allò que puga realitzar-se.

Els esdeveniments ocorreguts des d'aquell 2019 i de la darrera assemblea van desembocar en la necessitat de marcar l'àmbit en què havien de desenvolupar-se les noves festes. Era obvi que calia una revisió i actualització dels estatuts festers, per ser aquests l'element nuclear sobre el qual havia de girar tota l'organització festera en una ciutat moderna com la nostra.


El treball laboriós i eficaç efectuat per l'equip encarregat per part del govern municipal de la seua redacció, va perfilar un articulat per marcar l'àmbit de desenvolupament fester; però s'ha convocat aquesta assemblea i l'ajuntament no ha disposat encara d'una data per ficar-los sobre la taula i ser discutits pel món de la festa, en definitiva perquè aquesta assemblea puga dir la seua, ni tan sols s'han presentat al Consell Rector del Patronat de Festes.

Així, ens trobem que per decret signat en el seu moment per la regidoria de festes, va considerar-se en honor de la prudència perquè s'estaven renovant els estatuts, la no renovació de la Junta de Festes, tal com es determinava en els Estatuts vigents, nomenant-se una comissió "del 75 aniversari" per organitzar i programar les festes del 2020 que, malauradament, i després de tot un laboriós treball, ja no van arribar a celebrar-se, i que, a hores d'ara, no sabem si continua treballant, si manté alguna activitat.


Com?, Qui?, Quan? Són preguntes que els festers ens fem sobre la recuperació i la nova organització festera. Cal aprovar uns nous estatuts i fer-ho ja, cal posar en marxa el nou engranatge fester del 2022 i fer-ho amb total legalitat.

Amb totes les precaucions sanitàries i amb totes les mesures de seguretat, recordem que els reis ja estan ací, a tres mesos vista...

Moltes gràcies".

A partir d'ací cadascú de vosaltres sou lliures de pensar el que vulgueu en funció del que vàreu veure els que allí acudireu o després de llegir tot el que s'ha publicat... Malauradament no tots escrivim la història de la mateixa manera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada