La ciutat

La ciutat

dimecres, 6 d’octubre del 2021

Educació i civisme, o no seguir netejant pixats...

Estic avorrit i fart dels propietaris de gossos que permeten que orinen a les façanes de cases alienes. Hi ha molts propietaris de gossos que estan veient com orina seu gos i el deixen, a consciència. Una mica d'educació i civisme. Que els altres no tenim per què estar suportant olors i netejant el dels altres.

La pedra que envolta la porta de ma casa ja quasi és impossible que torne al seu color original. Caldria preguntar als amos dels gossets i gossots si els agradaria que orinassen altres gossos a la seua porta.

I la cosa va a més. Des que la gent i els gossets han tornat "del veraneo" fanals, semàfors, arbres, façanes de comerços i voreres, cotxes aparcats i qualsevol element urbà s'han tornat a convertir més que mai  en potencial ubicació perquè un gos orine.

Puc arribar a entendre que una pixarradeta de gos no fa mal ningú, però el problema es multiplica quan poc després ho fa un altre i un altre, i així cada dia. En el mateix lloc, uns pams més endavant o més enrere, com una pluja fina, però no precisament d'aigua.


No tinc per què
col·locar ampolles d'aigua o banyar constantment amb productes químics la façana per evitar les miccions dels gossos, i tampoc he arribat encara a ficar cartells apel·lant al civisme dels amos com ja ho han fet alguns veïns, però la situació va tornant-se, cada dia que passa, més insuportable.

Els propietaris "són directament responsables" de qualsevol acció que ocasione brutícia a la via pública, produïts per animals de la seua pertinença i la llei, les ordenances municipals els obliga a la reparació immediata de l'afecció causada. Alguns porten una botelleta amb aigua i li'n tiren un rajolí al damunt del pixat, però més per fer-ho veure que per creure que realment serveix de neteja.

L'ajuntament va pintar fa uns mesos el baix dels fanals i va enganxar a molt d'ells un senyal de prohibit l'orí dels canins, per conscienciar els amos del greu problema que suposava el pipí per l'efecte corrosiu de les miccions. Crec que no ha servit de res, més encara, si ha servit per a alguna cosa ha estat perquè ara s'orine encara més a les façanes dels habitatges.


Està molt bé, i molt de moda, això de ser animalista, però cal saber ser-ho
i no descarregar deixalles, mugres i immundícies al veïnat,; tals funcions intestí-urinàries dels gossos han de realitzar a casa pròpia o llocs adients, com qualsevol ciutadà. No, no es pot suportar, i no s'ha de consentir ni tolerar.

En retirar els orins de les parets de la façana de ma casa gastem cada setmana dos litres de lleixiu i amoníac. No crec que demane massa, l'únic que vull és poder entrar a casa sense haver d'anar saltant xorreres que m'han deixat perquè hi ha persones incíviques. La culpa no és dels animals de quatre potes, sinó d'alguns de dues cames.

Ja és hora que els amos dels gossos canvien els seus hàbits i quan realitzen les passejades amb les seues mascotes les eduquen perquè facen, a la vorera, allò per al que els treuen, a la vegada que proveïts amb una ampolla amb aigua i unes gotes d'algun producte sabonós no contaminant, o simplement barrejada amb vinagre, ho banyen amb una quantitat directament proporcional al pixat. Moltes vegades no és suficient un raig, això no serveix de res.


La Regidoria de Benestar Animal del nostre ajuntament estima que són més de 17.000 els gossos que a la ciutat viuen i que hi ha una ordenança municipal sobre la tinència d'aquests animals i, unes sancions que poden arribar fins als 600 euros per aquells propietaris que deixen a l'animalet fer el que vulga on vulga.

Heu vist o coneixeu algú que haja rebut una sanció per aquest motiu? Tal vegada cal començar per ací, però clar, no és aquesta una mesura popular, així que de moment, molt em tem que hauré de seguir netejant pixats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada