La ciutat

La ciutat

dissabte, 22 de març del 2014

De la festa, la vespra…



Al refranyer temàtic que podeu consultar si us be de gust en el següent enllaç: http://tematic.dites.cat/2009/07/festa.html en l’accepció de la paraula “festa”, podem trobar 327 refranys que directa o indirectament hi fan referència a aquests concepte de celebració, i més concretament alfabèticament en la posició 52, apareix aquesta dita tant nostra que, hui, 22 de març, torna a fer-se realitat: “De la festa, la vespra”.

I és que hui, ací, al meu poble, comencen les festes més importants de totes les que celebrem al llarg de l’any i tot i que aquestes es perllongaran per 9 dies seguits, hui és, la vespra de la festa gran, que celebrarem demà diumenge. Hui, si el temps no ho impedíx, tornarà a eixir al carrer “El Pregó”, l’anunci  que ens recordarà el gran dia demà, “Quan ja el dia serà arribat de la nostra Magdalena”.

És veritat que estem en un moment difícil, però també, i com cada any, un moment interessant i intens. Tot i que una gran part del poble, del veïnat, es troba molt preocupat per l’atur, els ERE, les regulacions, els acomiadaments… i la recuperació que els nostres polítics “no paren” de dir ja ha començat, i ningú veu per enlloc, en aquests dies, “traurem l’amor de pena” i els carrers s’ompliran de rius de gent que, per moments, oblidaran les penúries.

Iniciem la setmana gran, que el calendari mòbil quaresmal ha volgut que en aquest 2014, siga la setmana 13, i què?, no som supersticiosos. A aquesta li ha de seguir la 14, i temps tindrem per seguir mirant “la prima de riesgo”, el finançament autonòmic, o els polítics que lluiten per arribar a l’europarlament,, i seguirem parlant i escoltant el tema de la corrupció on sembla que acusats i jutges no s’aclarixen, i així, aniran passant els dies d’aquesta recent iniciada primavera i arribarà l’estiu…

Aixi que, amics, ja ho sabeu, el que ha de vindre ja vindrà, ara toca, aquest any més que mai, viure amb intensitat, germanor i bona harmonia, tots els actes que de forma oficial o particular ompliran els carrers de Castelló.

Castelló torna a ser passió, foc i color i, el verd, de canyes, cintes i mocadors, omplirà des de hui mateix tots  els carrers. Estem de festa, que així siga i per molts anys !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada