La ciutat

La ciutat

dilluns, 31 de març del 2014

El dia després…



Com si res haguera passat, així ha despertat Castelló aquest matí, dilluns 31, amb normalitat; els 9 dies de festa s’han acabat. El silenci era la nota principal en aquest matí en què, per allò del recent canvi d’hora, semblava que li costava fins i tot “fer-se de dia”.

Anit ja vam començar a pensar i ficar la mirada en les festes del 2015, que s’iniciaran amb la mascletà de Peñarroya el 7 de març, tot just d’ací 340 dies. De moment el soroll dels coets, els talls de carrer, els envelats, els concerts i les bandes de música, estan deixant pas a una jornada on la normalitat del dia a dia, és la protagonista.

Una Magdalena on l’emoció l’ha ficada l’oratge, per allò de la incertesa i el perill de suspensió d’actes al llarg de diferents dies, i on les nostres regines Lara i Beatriz, han estat les veritables protagonistes, genials, simpàtiques, alegres i plenes de vitalitat, amb una força aclaparadora que ha arribat a eclipsar aquells que caminaven al seu costat.

No sé el perquè,
deu ser vici, hàbit, o costum, però de segur que tant l’alcalde com el regidor de festes, si no ho han fet ja, no tardaran a dir que “han estat les millors festes, superant a les de l’any anterior” i tot i ser innegable que les festes han estat ,cal i és de rebut reconèixer que han perdut qualitat en molts aspectes, i que malauradament, aquestes, les del 2014, han estat menys espectaculars i han deixat menys impacte entre el veïnat que les d’anys anteriors. Per qualificar-les amb una paraula síntesi jo diria que han estat unes festes “repetitives”.

Possiblement siga degut a la famosa crisi, i el fet que hi haja una retallada en inversió, haja estat la causa de la davallada de la categoría d’alguns actes oficials, també el fet manifest que la gent, no tinga tant de poder adquisitiu com abans per gastar i poder eixir més de festa, haja fet que alguns actes es veren amb menys públic del que era habitual en els darrers anys. Com a mostra els més recents: la desfilada final de festes o el Magdalena Vítol d’anit mateix.

I juntament amb les nostres Regines, us heu adonat que el telèfon mòbil, "el smartphone" i sobretot les xarxes socials han estat els veritables protagonistes de les festes?
De segur que les més de dos dotzenes de companyies de telefonia operatives al nostre País, en Magdalena han vist incrementar els seus guanys.

Ara, com deia al principi, tot va tornant a la normalitat, el després de festes ja està ací, cal un nou compromís, actuar amb més energia i vigor per fer-nos avançar en el dia a dia, caminant cap a la renovació i el renaixement creatiu. Serà possible? Temps al temps…




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada