La ciutat

La ciutat

dimecres, 26 de març del 2014

Poca consideració...

A la vesprada d'ahir no va acompanyar-nos l'oratge festívament parlant. Tot i no fer una vesprada catastròfica meteorològicament parlant, si va fer el canvi suficient perquè algun acte, cas de l'homenatge a la Regina Violant, no es poguera realitzar i, algun altre, va perillar fins el moment del seu inici, cas de la Nit Màgica, passacarrer de foc traïdorenc i emocions, que ja s'ha convertit en tot un clàssic la nit del dimarts de la setmana de festes.

Entre un acte, el suspés, i l'altre el participatiu de sant Roro, un tercer, va congregar a la plaça Major, el col·lectiu fester, gaiates i colles, amb els seus màxims representants i emblemes, en un moment en què el temps va donar treva: el lliurament de “Premis de Gaiates i Llibrets”.

No vull referir-me en aquest escrit a allò tant recorrent tots els anys, que si hi ha hagut justícia, que si no hi ha hagut enteniment, que si, que no... cadascú que pense el que vullga en relació als premis que van repartir-se, jo, naturalment, també tinc la meua opinió, però que em aquesta ocasió, permetreu que em reserve.


Del que si vull dir la meua és de l'acte en si. En primer lloc un acte que està anunciat a les 21:00 hores, no és de rebut per ningú, i més si l'oratge no acompanya massa, que comence a les 21:20, amb 20 minuts de retard i ningú, repetisc ningú de l'organització, llegiu Junta de Festes, diga res, faça una justificació d'aquest retard, que, naturalment, deuria tenir alguna causa: retard d'alguna autoritat?, errada tècnica?, desorganització?... Poca consideració!!!

D'altra banda el fet que, una gran quantitat de gent “del món de la festa” estiguera a dalt de l'escenari, feia que vist des de baix allò donara sensació d'ocupar el lloc tant sols per “eixir a la foto”, doncs algunes de les persones que allí van romandre, durant una gran part de la vetllada, no hi feien cap falta.

Poca consideració, any rere any, també envers les persones que han de lliurar els premis, principalment les Regines, fent-les que hagen d'aguantar tot l'acte “dretes”. Està bé que, l'acte per fer-lo més popular es faça al carrer, a la plaça, que a més a més, per estalviar s'aprofite la infraestructura tècnica i de l'entaulat que ja hi ha a la plaça, per un acte que, dit siga també de passada, ahir va haver-se també de suspendre's, la mostra folklòrica de “l'escola de dansa”, però malgrat que aquest any va guanyar-se una mica d''agilitat al congregar tots els representants directes i estendarts en un lloc al costat de l'escenari, facilitant-se l'accés al mateix a aquelles, el lliurament es fa llarg, massa llarg, i algunes de les persones que ahir van haver d'estar al damunt de l'escenari tot l'acte, semblaven cansades, altres fins i tot aborrides i quasi totes, per allò de la metereologia, gelades.

Si l'acte en si, i amb bon oratge ja es fa llarg i pesat, imagineu el que va resultar ahir. La plaça no estava buida, però de gent va haver-ne ben poca. Caldrà buscar noves idees per l'any vinent, no es prou en ser repetitiu, i sobretot tenir més consideració envers aquells que, han de donar la cara des de l'escenari. Calen tots? Sobra algú? Tots són imprescindibles?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada