La ciutat

La ciutat

dimarts, 9 de desembre del 2014

Tirem-li la culpa al vent...



Avui a Castelló “ha eixit” un dia ventós. Tot i que el vent forma part de la nostra vida i de la nostra manera d'entendre el dia a dia, no estem massa acostumats a la seua presència a les zona de la Plana, per la qual cosa no podem dir que el vent forme part de la nostra cultura, més encara, s+ens sentim fins i tot rars en un dia com el de hui i ens molesta la sensació que produïx aquest fenomen al nostre cos.

A l'estar situada la nostra ciutat en una regió costanera, les brises, ja siguen marines o terrestres són els vents dominants la major part de l'any, per això, el vent de nord-noroest que està bufant hui ens resulta estrany, estrany i molest i, tal vegada, aquesta ventada duga com a conseqüència el fet que jo voldria comentar avui, si més no podem al menys tirar-li la culpa i, tots contents.

El fet que de bon matí ja bufara de segur ha estat el motiu pel qual una bona amiga, una companya, penjara al facebook la fotografia que ací reproduïsc que, sense mostrar una temperatura baixa, de segur a alterat la sensació tèrmica del cos de la meua amiga i, li ha fet sentir una frelor, que realment no feia.

I és que, ara ho entenc, també possiblement haurà estat causa de l'alteració de la sensació tèrmica l'altre fet puntual del que he estat testimoni directe. Eren les 10 del matí i al termòmetre de la plaça de Teodoro Izquierdo, a tocar de l'estadi Castàlia, he pogut captar la imatge que podem també veure ací...

Però deixem -nos de “guassa i broma” i anem a la profunditat de l'assumpte. Aquest termòmetre ja fa temps que mesura malament, molt malament i a més a més de donar, com hui, una informació lluny de la realitat en quan a la temperatura, no fa massa temps va estar marcant com a data el primer dia de l'any, quan en realitat ja havien passat uns quants mesos... Problemes de manteniment? Segurament...

Tan difícil és conèixer la temperatura, hora i dia real? La resposta és clara: No. Tant sols caldria canviar la manera en què s'oferixen aquest tipus de dades. Aquests termòmetres haurien de funcionar com a simples panells informatius als que se subministraren dades preses en estacions meteorològiques oficials, que mesuraren de manera correcta la temperatura i altres variables d'interés, de les que ara no sabem res, com per exemple la humitat relativa de l'aire o el nivell de contaminació per gasos nocius.

Que no hi ha una xarxa d'estacions meteorològiques oficials el suficientment ampla per poder conèixer amb precisió aquelles dades en este o aquell indret? Doncs creem-les, perquè si alguna cosa pot millorar-se per què hem de conformar-nos?

I que conste que el termòmetre no té cap culpa, el que feia riure no era la temperatura que marcava, si més no, el culpable i qui s'ha de sentir avergonyit és l'empresa o la persona que està permetent que açò passe en un lloc emblemàtic, en l'entrada del meu poble i malauradament en altres indrets més cèntrics. 

Fieu-vos, si fos real, ara prendríem el bany !!!. Vergonyós, però, en aquesta ocasió... tirem-li la culpa al vent i tot solucionat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada