La ciutat

La ciutat

dissabte, 13 de juny del 2015

El streaming, un gran invent.


He de dir que fins fa molts pocs dies no havia escoltat mai aquesta paraula i si l'havia escoltada alguna vegada desconeixia totalment el seu significat i la seua importància en el món actual, dominat per la tecnologia.

Després de les eleccions municipals i autonòmiques del passat 24 de maig, va ser el portaveu dels regidors electes pel partit de Compromís el senyor Nomdedeu qui va fer públic que demanaria a l'alcalde en funcions de l'ajuntament, el senyor Bataller, que facilitara que, el dia de la constitució del nou ajuntament, els castellonencs i tots aquells que així ho desitjaren, tingueren la possibilitat de seguir el ple extraordinari mitjançant la tècnica del streaming.

Segons vaig poder esbrinar, no sóc cap expert informàtic, el streaming, traduït a la nostra llengua com a flux de dades multimèdia, possibilita que un proveïdor, en aquest cas l'ajuntament de Castelló, emeta un flux de dades constant d'arxius multimèdia que rebudes per un usuari final poden ser visualitzades, de manera que captades les dades per mitjà d'una càmera, un codificador digitalitze el contingut i mitjançant una xarxa de distribució, mostre el contingut captat, al costat d'on estiga produïnt-se l'esdeveniment o a milers de quilòmetres.

Ahir vaig veure al web municipal la notícia publicada, el Ple extraordinari de constitució del nou ajuntament es retransmetria per streaming i vet per on, hui també he pogut veure com un mitjà de comunicació, levante emv, transmet també el ple de l'ajuntament de València, de manera que en aquest precís instant, a la vegada que estic escribint aquest comentari, estic veient l'inici de la constitució de l'ajuntament de València, mentre espere que es facen les 12 del migdia en què a través del web municipal castellonenc gaudiré des d'un lloc privilegiat del moment històric en que un govern progressista prendrà el relleu al consistori castellonenc.

I ho estic fent còmodament assegut davant l'ordinador i des de Barcelona, on m'he hagut de traslladar aquest cap de setmana per motius familiars, encara desconcertat per veure, sense entendre massa, com la tècnica em permet contemplar aquest moment historic pel meu País i poble i, abans de canviar “de web”, assistir a les 11 hores i 24 minuts al moment en que Joan Ribó Canut és elegit nou alcalde de Valéncia, a la seua promesa i als inicis del diferents discursos dels portaveus dels partits polítics presents al consistori.

I ara passe a veure el Ple de Castelló. 27 regidors, 5 partits polítics, juraments sobre biblies que van i venen, promeses sobre la ley, promeses per “imperatiu legal”, discursos en valencià i castellà, portaveus incissius, altres clars, segurs, amb discursos polítics, amb propostes per governar per les persones, amb propostes d'estabilitat de govern, pluralitat, projecte d'aconseguir una ciutat extraordinària per viure, govern i oposició, govern transparent i oposició vigilant...

13:05 hores, inici votacions per elegir alcalde. Només dues dones, Amparo Marco i Cristina Gavarda, PSOE i Ciutadans, es disputen l'alcaldia, tot i que “el peix ja està venut”. 13:15 hores: votació finalitzada i escrutini realitzat: Amparo Marco 15 vots (PSOE+COMPROMIS+CSMoviment) Cristina Gavalva 4 vots (CIUTADANS) 8 vots en blanc (PP). Amparo Marco nova alcaldesa de Castelló.

Nova alcaldesa i dos gestos després del jurament: alcaldesa de tots, que ficarà Castelló primer i que governarà per les persones i, oferiment “del bastó” a tots els partits polítics del consistori i sobretot a la gent de Castelló.

I un discurs polític amb especial record a Isabel Ferrer, Amalia Fenollosa, Matilde Salvador i també les de regidores que la ciutat ha tingut al llarg de la democracia. Castelló del passat i sobretot Castelló del futur. 13 hores, 34 minut s'alça la sessió.

Gran invent el streaming !!! Ho he vis com si hagués estat allí, de protagonista, en primera fila. Podrem veure sempre així les sessions dels Plens municipals? M'agradaria i molt...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada