La ciutat

La ciutat

dilluns, 1 de juny del 2015

Ara...... Haro



 No sóc “hincha”, “forofo” del futbol, tinc les meues predileccions però sense arribar a idolatrar cap equip. Tot i això reconec que a la vesprada d'ahir vaig passar vora 3 hores, des de les 6 fins a les 9, apegat al transistor, escoltant i contagiant-me del patiment, que va suposar la desfeta del Club Esportiu Castelló front el Linares C.F. I que va suposar el “no ascens” de l'equip a la segona categoria B del futbol nacional, que dit siga de passada, va perdre l'equip la temporada passada, no als camps sinó als despatxos.

Però per allò d'haver acabat la temporada primer del grup, sembla que el club esportiu Castelló, pot disposar d'una segona oportunitat. Si el Linares va aconseguir pujar de categoria en véncer l'eliminatòria al Castelló, ara els albinegres, tenen l'oportunitat de refer-se de la derrota i aconseguir el desitjat ascens. Per això cal eliminar dos equips, primer un, i després l'altre, en quatre partits que seran, ara sí, decissius.

I quins són aquests equips que s'han de mesurar amb el Castelló? De moment, fa poques hores, que n'hem conegut un, el Haro, per conéixer l'altre cal desfer-se d'aquest primer.

La sort ha volgut que el primer enfrontament siga amb el Haro Deportivo, un club amb història, centenari, degà dels equips de la Rioja, que porta una equipació molt semblant a la del Castelló i que juga en un estadi municipal de gespa artificial i amb capacitat per 4300 espectadors que respon al sonor nom de “El mazo”.

No conec Haro, he estat a la Rioja i passat per Haro, però no. no el conec, tot i ser una ciutat especialment destacable per la seua activitat econòmica centrada en la viticultura i l'elaboració de vins dins la denominació d'orige qualificada Rioja, tot i ser un poble ple de bodegues, on la ruta del vi és el seu principal al·licient turístic, és això, un poble d'onze o dotze mil habitants a tot estirar...

Tanmateix no hi ha que fiar-se, el Haro Deportivo té experiència en això dels play-off, ja la temporada passada va jugar per pujar, i l'anterior i l'altra.... i ara, en aquest play ve d'eliminar als penals al Caudal Deportivo de Mieres, després d'un doble 0-0.

Dos clubs centenaris, dos clubs amb una equipació quasi idèntica, però amb una gran diferència de ciutats, un poble i una capital, i també d'estadi, gespa natural front artificial, i més del triple de capacitat, 14.500 front a 4.500, però no oblidem que d'entrada jugaran el mateix nombre de jugadors i que guanyarà aquell que aconseguisca “colar la piloteta” al menys una vegada més que l'altre.

I què dir de les aficions? Sembla que en això hi ha empat, totes dues molt cridaneres i il·lusionades. Esperem un bon resultat a Haro i després a rematar-ho en un camp ple a Castàlia, per això fa falta entrega dels jugadors i preus assequibles.

Senyor Cruz, president del Consell del Club, veja vosté a l web del club rival HARO-WEB els preus que van ficar-se per presenciar el partit de la primera fase del play-off 12€ no socios, 8€ socios, 3€ juvenil de 14 a 17 años y niños gratis” i prenga nota si vol que Castàlia es veja de gom a gom. Ànim i sort, ara, el diumenge, Haro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada