La ciutat

La ciutat

dimarts, 21 de juliol del 2015

Vocabulari estiuenc

Avui un altre dia de forta calor. Si, ja sé que és un tòpic però també és la realitat. Ara, quan sembla que amaine una mica, no massa, és moment de tenir present que, per alguns privilegiats, la platja o també la piscina, formen part de la realitat immediata.

Per això o simplement perquè tinc les neurones una mica calentes, pense és un bon moment per recordar paraules de vocabulari estiuenc, que de segur us faran venir les ganes de posar-vos en remull,

El primer que necessitareu per ficar-vos en remull és el banyador i la tovallola, no tovalla ni toalla. Si sou xiques podeu optar per posar-vos bikini, amb k, homenatge a l'atol de Bikini, del qual pren el nom, o tanga, mini peça de roba que cobreix el pubis i que va començar a ser usat al món occidental a les platges brasileres, amb o sense pareo, peça de roba de colors vius d'origen tahitià. Si sou xics i no voleu que us diguen antics, haurieu d'evitar l'eslip, amb e, que en els darrers anys ha perdut pistonada.

Els més menuts, si encara no saben nadar, hauran d'agafar el flotador o braçals, no manguitos, i en cas d'anar a una piscina pública caldrà passar abans pels vestidors, no vestuaris, i dutxar-nos i encasquetar-nos la gorra de bany.

Una vegada llestos ens cabussem a l'aigua i si ens ve de gust fer unes braçades o bussejar una mica. Cal mantenir-se sempre dins el camp de visió del socorrista, -ista jtant si és home com dona, no fos cas que ens ofeguem i hagen de venir a llançar-nos una armilla salvavides.

I si com ara, durant el dia, la calor apreta i el sol lluix amb força, i a més a més sou de pell clara, compreu-vos una crema protectora i planteu-vos sota el para-sol, mai sombrilla, i no oblideu ni la bossa de platja per desar-hi les claus i el mòbil i la bossa nevera o la cartera ben plena per anar a fer algunes cervesses.

Així amics que ja ho sabeu, tot i que dia si, dia també, ho escoltem al carrer, a la piscina, a la platja, a l'autobus i al TRAM, mai tovalla, ni toalla, ni tampoc manguitos ni sombrilla, només depén de nosaltres si volem que les paraules es diguen correctament o que es perguen i desapareguen.

Pensaments assilvestrats, dies de tomata i de meló d'Alger, de sesta a l'hamaca i d'arruixar-nos amb la mànega d'aigua, de basca pesant, ofegadora, aclaparadora que augmenta la sensació d'ofegament, de cansament, d'abatiment... amics, bon estiu !!!


1 comentari:

  1. Molt interessant com sempre, però vols que ens posem "gafes" o ulleres o què? Has reduït prou el tamany de la lletra no sé si aposta o sense voler.

    Bon estiu igualment !! i la calor no se´n va...

    ResponElimina