La ciutat

La ciutat

diumenge, 6 d’agost del 2023

Estem salvats!!!

És ben cert que els diaris anomenats locals, tot i que també publiquen notícies d'abast internacional i nacional, "viuen" en nodrir-se i fer-se ressò, principalment, d'allò que passa, d'allò que es notícia, a l'àmbit més proper seu, la mateixa ciutat, la comarca o la província.

D'altra banda, i des de sempre, en arribar l'estiu, sobretot el mes d'agost, per allò del descens de qualsevol classe d'activitat, ja siga política, social, econòmica, cultural o fins i tot esportiva, les notícies que es publiquen en són menys, i en moltes ocasions, repetitives any rere any, festes, bous, incendis, ofegaments, accidents..., només cal tirar mà d'hemeroteca per comprovar aquesta situació.


En algun cas cal fins i tot buscar el fet més estrany, aquella notícia que, tal vegada en un altre moment de l'any, no mereixeria la publicació o, si més no, l'extensió que ara se li dedica,
tot per aconseguir reomplir les pàgines i, sobretot mantenir o reduir el menys possible les vendes.

Portem només sis dies d'agost i ja hem pogut llegir com una dona a Almeria, acaba de viure una situació insòlita en trobar una serp de dos metres que s'havia colat pel vàter, o com per a conscienciar sobre el canvi climàtic i com l'Àrtic es fon, es porta de Groenlàndia un iceberg de quinze mil quilos per exposar-lo al centre de Màlaga, o la sorpresa d'una turista japonesa de viatge per Espanya i descobrir en arribar a Bilbao que als hotels no hi ha pijames.

També, el nostre diari local, el Mediterraneo, ha de publicar notícies d'aquesta mena, i d'ací el meu comentari de hui. Tot just ahir el diari castellonenc publicava aquesta notícia:" La població d'arpella llacuna (aguilucho lagunero) creix a Castelló, detectant-se darrerament 6 parelles en cria i 15 nous polls". En llegir-la, immediatament vaig pensar... estem salvats!!!


No soc expert en ornitologia
, a dures penes sé distingir un paixarell d'una cadernera, i menys encara entre els pardalots més grans, cas del voltor, del falcó, l'astor o de l'esparver; entenc que puga haver-hi castellonencs interessats en conéixer l'evolució de la població de l'arpella llacuna i com aquesta presenta a hores d'ara una evolució positiva al nostre territori, però de segur que seran els menys.

Ara bé, la notícia "ompli paper" que, no oblidem, és també objectiu sobretot a l'estiu, i el redactor no es limita a constatar aquest augment, si més no, podríem dir estira del fil i "es recrea" donant tot luxe de detalls respecte a la ubicació dels nius, des de la desembocadura del riu Millars fins al nord de Sagunt, arribant a l'extrem d'identificar les marjals de cria, la finca Pou de Nules, la marjal de la Llosa, la de Moncofa i d'Almenara, i al nord de Sagunt.


Penseu que si la notícia, que tot i ser curiosa, no gosaria dir de gran interés general, s'haguera produït en un altre mes que no fora agost, hauria tingut aquest ressò?

No només tinc els meus dubtes, si més no, crec que en cas de publicar-se, haguera ocupat un xicotet espai. Ara supose que, el redactor o redactora, en conéixer la informació proporcionada pel grup naturalista i ecologista GER, Grup d'Estudi i protecció de Rapinyaires, va pensar... estic salvat!

Amics, l'arribada de l'estiu no només comporta dies més llargs, temperatures que freguen el que és humanament suportable, també una sequera de temes per omplir els diaris. Per combatre-la, s'utilitza l'enginy, convertint, com passa en aquesta ocasió, el que en un altre moment hagués estat una anècdota, en notícia. No ho oblideu, la població d'arpella llacuna creix a Castelló, estem salvats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada