La ciutat

La ciutat

dijous, 3 d’agost del 2023

Forofo

Segons el diccionari de la RAE s'anomena amb l'adjectiu forofo aquella persona partidària o entusiasta d'algú o alguna cosa, en especial d'un equip esportiu, es a dir, aquell individu a qui, agradant-li molt una activitat determinada, o bé la practica amb passió o, més encara, anima "amb tot el lleu" el seu equip o esportista favorit.

Així hi ha forofos de pràcticament tot, des dels bous a la boxa, passant pel tenis, bàsquet, bàdminton o esports minoritaris com la pilota valenciana, amb ídols com els Puchol, Rovellet o el Genovés; tot i això, en l'actualitat el futbol, sens dubte, és l'esport que més "forofos" manté al nostre territori.

Deixant de banda la rivalitat de les aficions, per allò de la proximitat geogràfica, dos equips sembla que mantenen una lluita no declarada per emportar-se "la palma" en allò que anomenaríem "forofisme", d'una banda, el Villareal CF i d'altra el CD Castelló.

La ciutat i la província senten aquests dos clubs com propis. I és que és tan fort el sentiment de pertinença dels habitants d'aquesta terra envers aquests colors, que malgrat les dificultats i els entrebancs de les darreres temporades, novament i lluny de ser una moda, no deixen de creure que "aquest any sí" i, tant els uns com els altres, es marquen expectatives de gran envergadura.


I ho demostren amb fets
. En un estadi, el de la Ceràmica, amb un aforament d'uns 25.000 aficionats, el segon dia de noves altes de socis, l'entitat ha fet pública la superació dels 19.000 abonats, de manera que el 76% dels seients estan adjudicats abans d'iniciar-se el campionat, estant molt a prop ja d'esgotar els abonaments disponibles, i penjar definitivament el càrtel de "no hi ha abonaments".


I si ens traslladem a la capital, al Castàlia, amb un aforament de 15.500 seients, finalitzada la primera de les fases de renovació-captació de socis, més de 12.000 aficionats, havien donat ja la seua confiança i, segons s'acaba de publicar, més de 2.000 estan en llista d'espera per donar-se d'alta com a nous abonats quan ho indique el club, per això s'estima que s'acostarà a 15.000 el nombre d'abonats, fent-se impossible tramitar més abonaments per manca d'aforament.

Som o no som forofos a la nostra terra? Si és veritat allò que tantes vegades hem sentit que la passió que els forofos aporten al joc fa més forts els jugadors i els fa créixer enfront de les dificultats, aquest any, de segur que, tant en una lliga com en l'altra, els èxits estaran assegurats.


Des de l'emoció d'un gol fins a la pura alegria de l'ocasió en vèncer a qualsevol rival, el futbol, i qualsevol esport, no seria el mateix sense els forofos i és que el futbol té un gran poder i provoca tot gènere de sentiments. Mentre que uns l'adoren, són superaficionats, és veritat que altres el detesten amb totes les seues forces. Però si estic segur d'alguna cosa, és que el futbol no deixa indiferent ningú!... el futbol és tan poderós que fins i tot ens pot canviar l'estat d'ànim...

Tenint en compte que tots els clubs busquen el mateix, uns mantenint el bloc de la temporada anterior, altres fitxant noves incorporacions, siguen davanters de qualitat, defenses o porters, per reforçar "la o les línies" que estaven pitjor, i veient la resposta de les aficions, per què no pensar "aquest any sí? Després, quan comence a rodar la pilota, podrà passar qualsevol cosa. De moment ploga o faça fred els seients estan venuts...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada