La ciutat

La ciutat

divendres, 4 d’agost del 2023

Hui és el dia...

Les passades eleccions municipals van portar un canvi de govern a la ciutat. El PP ha començat a governar, ara amb coalició amb VOX; la primera de les conseqüències en l'àmbit fester va ser un canvi en la regidoria corresponent. Noelia Selma va ser nomenada pel càrrec per la nova alcaldessa la senyora Carrasco i la maquinària festera va començar a rodar amb tot el que la manca de temps hi comportava.

Han passat poc més de dos mesos i un nou cicle fester està a punt de començar. En aquestes setmanes intenses s'ha anat configurant un equip de col·laboradors directes que, des del primer moment, van començar a treballar amb un nou organigrama. A la vegada, van fer-se les oportunes reunions amb l'anomenat "món de la festa" que va traduir-se en un calendari de "presentacions", una proposta de "junta de festes" i un "reglament" d'elecció de regines i dames que incloïa unes condicions i uns terminis; finalment ahir va conformar-se el nou Consell Rector, màxim òrgan de decisió fester.


El nou Consell Rector va conèixer, abans de ser nomenat, per mitjà de la premsa i altres mitjans de comunicació, el nom de les 9 xiquetes i les 15 senyoretes que amb il·lusió, amb molta il·lusió, són candidates a regines i dames de la ciutat per l'any fester 2023-2024. Hui, aquesta vesprada, a partir de les 18 hores es farà la democràtica tria.

Si, heu llegit bé, "la democràtica tria" perquè seran els membres del Consell Rector, al costat dels de la Junta de Festes els qui, en votació nominal i secreta, decidiran, quines de totes elles, són mereixedores de representar la ciutat. Unes candidates, elles o les seues famílies, que havent donat el pas, ja són dignes d'agraïment per tot el poble, però unes representants que, a parer meu, no són representatives del món fester, són representatives i, amb molt de mèrit per la seua part, del món "gaiater".


Molt fàcil hauria segut fer la tria en representació del "món fester" si una de les condicions per presentar-se no hi haguera estat obligatòria, haver format part l'any anterior d'una comissió de Gaiata, haver estat Madrina. No dic que, en cas de poder fer-ho, s'haguera presentat alguna candidata d'algun altre element fester, Colles o Ens vinculat, possiblement no, però democràticament haguera tingut la possibilitat, i l'elegida com a Regina o Dames, ho hagueren estat de tota la ciutat.

És aquesta una reivindicació que "ha variat" la nova regidora, supose que amb el vistiplau de l'alcaldessa i que, res ha pogut dir al respecte el Consell Rector perquè, en el moment de consensuar les condicions, per raons temporals, aquell encara no estava conformat.


Malgrat aquesta disconformitat, espere i desitge que tant les xiquetes com les senyoretes que resulten elegides ho siguen per mèrits festers i personals, pel seu donaire, per la seua simpatia, pel seu saber estar, per la seua generositat, i mai per la càrrega social, familiar, gaiatera o política que, vulguem o no, tots portem, elles també al seu darrere.

Estic convençut que totes s'ho mereixen, que totes coneixen ben bé i estimen aquest món setmanal del Palau, de dormir poc, d'hores de perruqueria, de treball a l'escorxador veient créixer els monuments, de canvis continuats d'indumentària, de mantenir somriures no forçats, d'anar d'ací cap allà sense cap queixa..., i des d'ací, i sense conèixer-les massa vull expressar públicament el meu agraïment seu compromís, i tant si tenen la sort de ser elegides com si no, animar-les a seguir portant Castelló al seu cor i demostrar amb la seua vida l'estima per la seua, la nostra estimada ciutat. Només em resta una paraula... sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada