La ciutat

La ciutat

dimecres, 16 d’agost del 2023

Massa milions!

La Sareb és una empresa, una companyia que forma part de l'esquema plantejat per l'Estat espanyol i les autoritats europees per recapitalitzar les entitats financeres més afectades per la crisi financera del 2008. No és directament un banc, tot i que actua com si ho fos, coneguda com a "banco malo", va absorbir els actius deteriorats d'aquelles entitats.

Fa ara uns deu anys van comprar un paquet de gairebé 200.000 actius problemàtics que incloïa préstecs al promotor i immobles, per un preu fixat pel Banc d'Espanya: de més de 50.000 milions d'euros, amb la finalitat de gestionar i vendre els actius buscant sempre maximitzar el valor amb la mínima pèrdua possible.

Des d'aleshores, ha tractat de gestionar i vendre de manera directa o mitjançant el sistema de subhasta, amb més o menys èxit, i a través de la seua xarxa comercial, conformada per Altamira Asset Management, Haya Real Estate, Servihabitat i Solvia, immobles de tota classe, en especial habitatges, repartits per tot el territori nacional.


Pel que respecta a Castelló ciutat
aquests dies d'agost la Sareb pren protagonisme especial; d'una banda, de la desena d'habitatges unifamiliars que van sortir a subhasta durant el mes de juny passat, situats en una de les zones més prestigiades de Castelló, a tocar de l'avinguda de Casalduch, tot i que estaven taxats cadascun d'ells per més de 500.000 euros, la meitat, han aconseguit ser venuts per un valor al voltant dels 275.000 euros; així la Sageb ha aconseguit ingressar més d'un milió d'euros.

D'altra banda, ho acabe de llegir, una nova subhasta s'anuncia, en aquest cas es tracta de l'edifici del qual un dia va ser un dels cinemes de la ciutat, i també escenari teatral de figures reconegudes de les arts escèniques, l'antic Cinema Rex, sortint a la venda pública per un preu inicial de més d'11 milions d'euros.


Un edifici emblemàtic,
per tots conegut, que inaugurat a finals del 1946, es va convertir en una de les sales de projeccions més importants de la ciutat i va arribar a oferir fins a 1.100 localitats, transformant-se finalment i abans del seu tancament definitiu el 2004 en dues sales de cinema de 500 i 300 butaques respectivament.

Vint dies tenen els interessats per presentar les seues propostes de compra de l'edifici del carrer Asensi, que es compon de planta baixa, soterrani, pis principal i la sala d'espectacles, corresponents tots ells als esmentats cinemes, la resta de l'edifici està destinat a habitatges.

Tot i que per ser el tipus de venda de subhasta, el preu final puga ser menor dels 11 milions, i que la compra i posterior remodelació i condicionament de la sala puga elevar el preu final, el fet que la infraestructura puga en part ser amortitzada pels habitatges que ocupen les plantes superiors poden fer que "alguna empresa forta local" es llance a l'aventura i, finalment, puguem gaudir els castellonencs d'una sala d'exhibició que projecte obres en versió original, a ser possible en valencià i amb preus populars.


No serà fàcil
, 11 milions són molts milions, però cal recordar que en els programes electorals de diferents partits polítics, la reobertura dels cinemes esmentats era una cosa de la qual no va parlar-se poc en les darreres eleccions. Si l'ajuntament actual tinguera una mica de sensibilitat, ara seria un bon moment per "llançar-se" i fer-se amb ell.

El Rex, un bastió de la cultura castellonenca de la segona meitat del segle passat, torna ara en aquesta acabada d'iniciar segona quinzena d'agost a prendre protagonisme, sens dubte, la seua reobertura suposaria una gran notícia per als amants de la cultura de Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada