La ciutat

La ciutat

diumenge, 15 d’octubre del 2023

El conte de mai acabar...

A l'ambient del raval de Sant Fèlix es palpa una sensació de desànim i cansament, cada vegada que es publica alguna notícia sobre l'antiga "Residència de Suboficials" del carrer de l'Alcalde Tàrrega, com si la situació fos una espiral infinita sense sortida, el conte de mai acaba, en tractar-se d'un assumpte que es dilata i s'enrotlla en el temps, el qual no té solució o aquella s'endarrereix indefinidament.

Un relat d'uns fets que, semblant prometedors en els darrers anys, acaben sent repetitius, interminables i avorrits, que s'esgoten en si mateixos i, només fan que el veïnat, finalment, els considerem recursos polítics expressius del govern de torn.

I és que aquest immoble que va cedir-se a l'Estat per part de la ciutat el 1944 per construir habitatges per a oficials i sotsoficials, ara en desús des que el Regiment d'INfanteria del Tetuan 14 va abandonar la seua caserna el 30 de juny de 1995, porta més de 25 anys tancat, sense ús i es continua degradant.


És veritat que al llarg d'aquests anys, de manera repetitiva, l'Ajuntament de la capital de la Plana ha anat mostrant el seu interés pel recinte i s'han establert negociacions amb Defensa per revertir-lo a la ciutat, però sense que aquestes mai fructificaren
, ja que, a hores d'ara, encara pertany al Ministeri de Defensa. Entre els possibles usos que es van estudiar van destacar com a seu d'associacions de veïns o per albergar les beques Castelló Artístic, al seu dia.

Només centrant-nos en els darrers 5 anys, cal recordar que ja el 2018 i quan s'estaven debatent els Pressupostos Generals de l'Estat, el senador Mulet va demanar la cessió de l'immoble i l'assignació d'un milió d'euros per a la seua restauració, petició que no va tirar endavant en ser rebutjada pels representants del PP, PSOE i Ciutadans en la cambra alta.

Novament, l'abril del 2020 i pel mateix senador va tornar a fer-se la petició, però altra vegada no va haver-hi el més petit interés per tirar endavant la proposta.


Una notícia esperançadora va donar-se el març del 2021 quan el Ministeri de Defensa va activar el procés, a través de l'Institut per a Habitatge, Infraestructura i Equipament de Defensa, per desbloquejar la reobertura, després de la venda o una permuta, Va ser el subdelegat de Defensa a la província de Castelló, el senyor Manuel Monzó, qui va ratificar aquell extrem destacant que el Govern estava estudiant la situació per prendre una decisió sobre el tema i que s'estava en els últims esglaons, ja que una de les propostes de Defensa se centrava en una possible permuta amb les administracions, gestió que estava a punt de formalitzar-se en la comissió de patrimoni.

Dos mesos després, al maig, el projecte va sofrir un nou fre, fent-se públic que no era possible determinar una data definitiva per a la seua desafecció de la fi pública i la posada a disposició de l'Organisme Autònom Institut d'Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa.

I el temps passava, i l'edifici seguia tancat, i el que és pitjor, en no tenir el mínim manteniment, amb una degradació més que evident.


Ara, hui, més de dos anys després de les darreres notícies, un mitjà de comunicació local publica que els diferents regidors del nou govern municipal amb l'alcaldessa al capdavant, volen activar l'ús d'alguns edificis municipals, entre ells, per descomptat, la residència de suboficials, tot i que, de manera "cuca" i per no xafar-se els dits, s'apresten a informar que aquesta operació resta pendent d'una reunió a celebrar sense data fixa entre la primera edila i el delegat de Defensa senyor Monzó.

Què voleu que us diga? Els veïns ja no sabem què pensar. És veritat que tenim un nou govern municipal, però el delegat de Defensa continua sent el mateix que fa dos anys, aquell que ja va afirmar "que s'estava en els últims esglaons" per la permuta, i tot va continuar igual, sense cap mena d'acord.

És veritat que sempre cal regar la planta de l'esperança i creure que en algun moment hi haurà una solució favorable per tots, però sóc escèptic, més aviat crec tornen a ser declaracions d'intencions però propagandístiques, i no crec que siga ara quan això passe i finalment vegem la recuperació de l'immoble i el gaudi per tota la ciutat en aquest conte de mai acabar. Tant de bo estiga errat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada