Relliscar és un verb que descriu l'acte d'escórrer-se o lliscar; aquest terme està relacionat amb la noció de relliscada. En un sentit figurat, relliscar implica incórrer en una relliscada, falta o culpa.
El reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament de Castelló en vigor des del 1991 diu al capítol preliminar en segon punt del primer article textualment: "L'objectiu fonamental d'aquest Reglament és el següent: Normalitzar l'aplicació del valencià a l'Administració Local de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, abastant els àmbits d'ús lingüístic general i per tant d'ús intern, de relacions amb els administrats, relacions institucionals, avisos i publicacions, registre, provisió i reciclatge del personal, etc."
Han passat més de trenta anys d'aquella aprovació i, a hores d'ara, encara hem de veure i patir el fet que el govern municipal, més encara en l'actual, en massa ocasions, per un total desinterés, poca consideració envers la llengua, excés de confiança o meninfotisme, caiga en relliscades que no només venen a demostrar la seua indiferència pel que es publica, si més no i el que és més greu, poden portar a vergonyoses informacions.
No sé si farà molt o poc temps que està "penjada", però va ser tot just ahir quan vaig topar-me amb una d'aquestes errades al titular d'una informació al WEB MUNICIPAL "Sol·licitud d'accés al paratge vaig moldre de la *font". Més encara, a la descripció que acompanya l'activitat es diu: "El Vaig moldre de la Font és un brollador d'aigua dolça, situat entre canyissos (*senill), *eneas (voga), baladres (baladre) i camps de tarongers, oliveres i garroferes en el paratge de Fuente la Reina, a poc més de 4 km. al nord-oest de Castelló. En el paratge també es troba l'antic molí (Vaig moldre de la Font) i l'estructura de Canals..."
Patinada del govern amb responsabilitat directa de la regidoria d'educació, cultura i esports...
El passat 30 de juny la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Festes, va signar les bases, aprovades pel Consell Rector, que regulaven l'elecció de les Reines de les Festes de Castelló i les seues Corts d'Honor per l'any 2025.
En aquelles s'indica entre altres assumptes, el cens d'electors (alcaldessa, presidència del patronat, membres del Consell Rector i de la Junta de Festes), així com la data i lloc de l'elecció.
D'acord amb l'article 7 dels estatuts del Patronat en vigor des del 2022, la presidència nada del Patronat Municipal de Festes correspon a la persona titular de l'Alcaldia i la superior direcció política del Patronat, recau en la o el regidor delegat que ostente les competències en matèria de Festes.
Doncs bé, hui, dia fixat per les bases com a dia d'elecció, els membres del Consell Rector no hem rebut cap convocatòria per aquest acte, una altra relliscada, ara tenint com a protagonisme una altra "pota" municipal, la festera.
Si la primera relliscada ens fa pensar en el poc interés per la llengua per part de l'equip municipal, aquesta segona, ens aboca a pensar que el Patronat de Festes, pel govern castellonenc, per l'alcaldia, només és un òrgan que, serveix per "tenir la consciència tranquil·la" i que cal convocar-lo, fins i tot en massa ocasions, amb caràcter extraordinari i urgent, però en actes com aquest de hui, els membres que conformem aquest Consell, quasi sobrem...
Com ho veieu? Què penseu? Anem bé? Treballa el nostre ajuntament tan bé com diuen ho estan fent? Vosaltres mateixa, ací ho deixe...
A CASASCU EL QUE ÉS SEU...Ho acabe de rebre ara a les 10 del matí Buenos días.
ResponEliminaHoy jueves, a las 17h, se celebrará Consejo Rector en la 4ª planta del Ayuntamiento al que ha convocado Secretaría.
Tras esta reunión, a las 18:30h, en el salón de plenos se celebrará la elección de las Reinas y Damas de la Ciudad 2025.
Los miembros del Consejo Rector son electores tal y como marcan las bases de la elección.
Al finalizar la elección las candidatas elegidas acudirán al Ayuntamiento para ser recibidas y presentadas a los medios de comunicación.
Un saludo.