La ciutat

La ciutat

dijous, 18 de setembre del 2014

Passar olímpicament…



No és la primera vegada i pel que veig tampoc aquesta serà la darrera, per l’alcalde del meu poble i pel regidor de torn el senyor Sales, el Consell Municipal de Cultura no té cap importància, és paper mullat.

Ja en l’article primer del Reglament del Consell s’afirma que aquest té un caràcter consultiu en assumptes municipals relacionats amb la cultura, i a l’article tercer figura com a competència principal la promoció i desenvolupament dels serveis culturals. També a l’article 8 es diu textualment que els membres del Consell tenen dret a rebre informació sobre les activitats…, tot açò aprovat en sessió plenària de l’ajuntament el passat 31 de juliol.

Ara, al web municipal i també a les pàgines 8 i 9 de la guia gratuïta CSn número 293 corresponent al període 18-25 de setembre, amb tot tipus de detall, fins i tot amb un enllaç de vídeo  podem veure i llegir com Castelló vol ser la capital de la cultura en el proper mes d’octubre, per iniciativa de l’Ajuntament i la Diputació, oferint als veïns un festival cultural “Castellón Mare Nostrum” amb un bon grapat d’actuacions totalment gratuïtes, més de 250,  a desenvolupar en huit espais urbans, entre els dies 23 i 26.

Molt bé i encertades les paraules del senyor Bataller en la presentació: “… porque la  cultura es patrimonio de todos y queremos poner aún más en valor con este festival…”

Molt bé també les paraules del regidor de cultura, de l’amic Vicent Sales: “…l´esdeveniment cultural més important i amb més alt nivell de què podran disfrutar els ciutadans del 23 al 26 d'octubre….. "´.

Però si Castelló s’ha de convertir durant eixos dies en cultura i espectacle, en referència nacional i internacional, no haguera estat de més que s’hagués tingut el detall i la delicadesa d’informar del festival als membres del Consell Municipal de Cultura en la darrera de les sessions plenàries realitzada aquest estiu.

Trist, molt trist que els membres d’aquest Consell, que naturalment ho són de manera altruïsta i voluntària, s’hagen, ens hàgem d’assabentar d’aquest festival l’objectiu primer del qual és traure la cultura al carrer, a través de la premsa, de la propaganda

És possible que hi haja un fort compromís del nostre Ajuntament amb la cultura i els ciutadans, no ho negue, però lamentablement, no hi ha cap mirament envers les persones que conformen el Consell Municipal, s’ha passat olímpicament no tant sols de demanar la seua opinió, que hagués estat el correcte, si més no, també d’informar del que es tenia en ment.

Així no es fan les coses, així no hi haurà sintonia, així sembla que Vostés el que volen és que els membres del Consell només “siguem floreros o palmeros” i això, senyor alcalde no està be, i no ho dic per mi que al cap i a la fi, em considere un humil representant dins el Consell d’un partit política amb representació municipal, però en aquests moments sent vergonya aliena en pensar com s’ha ningunejat a persones importants i de gran vàlua que hi ha dins aquest Consell.

Una iniciativa cultural, creada pel nostre Ajuntament, que “ha saltat” per damunt del Consell Municipal de Cultura. Fem el que volem per ser majoria? Política del PP? Malauradament no ha estat la primera “ficada de pota”. Fins quan?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada