La ciutat

La ciutat

divendres, 7 de novembre del 2014

No hi ha diners !!!



 Això és el que creia fins avui mateix quan pensava en la nostra Generalitat Valenciana. Per tot allò que estem veient en els darrers mesos, semblava que la caixa del Palau de Benicarló estava més que buida i que, si s’havien hagut de prendre decisions dràstiques era perquè el deute era tant gran que es feia impossible mantenir el ritme d’inversions i de malbaratament que s’havia caigut en els darrers anys.

Però com dic, sembla estic errat i que diners hi han i no pocs, si més no és el que pense ara després de veure amb ulls d’incredulitat una publicació de l’Agència Valenciana de Turisme, depenent de la Direcció General de Turisme i de la pròpia Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, editada no se sap quan, però amb referència a diferents ofertes turístiques per tot o part d’aquest any 2014, per la qual cosa pense no és una publicació recent, però amb un any d’existència a molt estirar.

I dic açò perquè aquest llibre, talment pot considerar-se la publicació per les seus carácterístiques un llibre, és un catàleg de vora 140 pàgines, il·lustrades, a tot color, amb grans fotografies on es presenta una ampla oferta turística amb diferents possibilitats d’oci i diversió, agrupades en una dotzena de propostes que van des de platges i cales, fins a oci i diversió, passant per salut i benestar, turisme cultural, gastronomia, turisme actiu o activitats nàutiques entre d’altres.

Està bé, molt bé, presentar més de 300 ofertes turístiques a la nostra terra, però, una edició tant acurada, amb tant de paper i tanta fotografia i color, no ha de resultar gens barata i, naturalment, molt em tem que aquesta edició, tampoc apareix per cap lloc quina tirada hi ha hagut, l’haurem pagada amb els diners de tots els valencians, ara, en aquest any o en l’any passat, però quan ja la crisi financera de la Generalitat ha fet que s’hagen hagut de prendre mesures molt i molt sagnants.

És possible que alguna ment privilegiada de la Conselleria del ram pensés que era un catàleg necessari i fonamental per a professionals del sector turístic, per centres de documentació especialitzats en turisme, per institucions i agències dedicades a la planificació i gestió turística, per empresaris del sector…, és possible, no dic que no, però, senyors, la pròpia Agència ve editant des del 1989 una revista on line, “papers de turisme” amb aquesta mateixa finalitat. Feia falta doncs aquesta despesa extra? No haurà servit perquè algú haja fet un negoci sense eixir de casa?

Ara resulta que, a més a més de la presència i participació internacional en 16 fires i certàmens generalistes, en 6 a nivell nacional i més d’una dotzena de certàmens especialitzats on diferents fullets i productes de merchandeising es fiquen a l’abast de tothom per promocionar les virtuts de la nostra terra, també va considerar-se interessant i si més no necessari, gastar-se molts i molts diners en un llibre d’ofertes turístiques, que, a més a més, presenten data de caducitat. Un llibre, un catàleg que d’ací a 54 dies que resten per acabar l’any no servirà per res, serà paper per llançar-lo al fem o si més no al contenidor del reciclatge.

I com sembla que l’edició va ser llarga o no va tenir la difusió esperada i van sobrar-ne molts, abans que no servisquen per a res, es fiquen a l’abast de qualsevol ciutadà a les prestatgeries de la “tourist-info” de la plaça de l’Herba, tot i que quan et detens i veus la vigència de moltes de les ofertes turístiques publicitades, aquestes ja han acabat.  

Estarem davant un nou malbaratament de diners públics? President Fabra actue, senyora Johnson Consellera, faça el favor de no gastar-se els nostres diners en catàlegs “a lo grande” i toque de peus a terra. Tot el mateix amb menys pompositat també hauria fet el mateix efecte, estic segur, no s’ha assabentat Vostè que no tenim diners? O no és veritat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada