La ciutat

La ciutat

dijous, 9 d’abril del 2015

Tertúlia




Fa poc més d'un mes, quaranta dies mal contats, que va néixer a Castelló una nova televisió, fruit de la unió del diari Mediterráneo, o el que és igual del grup Zeta, de Televisió de Castelló, o el que és el mateix, grup Marina d'Or i Primera Plana produccions, empresa d'experiència sobrada en mitjans de comunicació locals, TVCS.

És veritat que Televisió de Castelló ja venia emetent com a televisió local des de fa un bon grapat d'anys, va fundar-la el recordat Vicent Miralles Troncho allà a la dècada dels 90, i que disposava d'una llicència per arribar a tota la província, però en els darrers anys, tot i que Sonia Miralles, la filla de Troncho va tractar de mantenir viu el llegat del seu pare, i va aconseguir en el repartiment que va fer la Generalitat de les TDT una llicència, finalment els estudis i la llicència van ser adquirits pel grup Marina d'Or, un dels tres pilars que, ara, definitivament plantegen la renovació o refundació, en definitiva un nou canal.

Les festes fundacionals van servir per donar el tret de sortida amb una programació “especial”, amb l'emissió en directe d'aquells actes més emblemàtics de la setmana festera. Des d'aleshores ençà ha anat oferint-nos una informació que, en general, qualificaríem de plural, tot i que no del tot independent, doncs ja se sap, qui paga mana.

En aquesta nova programació ocupa un lloc destacat en la franja de la vesprada-nit dels dimecres, una tertúlia, una reunió informal de gent interessada en un tema, que, al voltant d'una taula i seguint les indicacions d'un moderador, debaten setmana rere setmana idees i opinions de l'actualitat local, provincial, autonòmica i si es presta, també nacional.

Des de la tolerància, el respecte i el sentit crític, el moderador Pablo Sebastià, escriptor, articulista i treballador dels mitjans de comunicació premsa i ràdio, va presentant els diferents convidats qui analitzen tres notícies d'actualitat, dedicant-li aproximadament uns quinze minuts a cadascuna, constituint, en més d'una ocasió, un instrument informatiu i a la vegada educatiu, de primer ordre.

La tertúlia pren el nom genèric de “¿Crisis, que crisis?" I si jo la porte ara i ací, si la faig protagonista és perquè tot just despús-ahir, vaig ser convidat a participar en la tertúlia que en aquesta setmana i per raons festives del dilluns passat, en lloc d'emetre's en dimecres o fa hui dijous.

La casualitat, o no, ha volgut que la tertúlia d'aquesta vesprada-nit comence amb una entrevista a l'alcalde, el senyor Bataller i després, els quatre tertulians, els periodistes Manu Vives i Patrícia Robles, l'advocat Alfredo García-Petit i jo mateixa, debatím sobre la renúncia de Toni Cantó a ser candidat a la Generalitat Valenciana, la notícia que ens situa com a província en el tercer lloc de pujada turística i les dades de l'atur del mes de març a les nostres contrades. Temes tots ells d'actualitat en aquests primers dies d'abril.

Si voleu podeu veure el programa a través de l'aparell de televisió sintonitzant el canal corresponent, també a través de l'internet en aquesta adreça:  http://www.tvcs.tv/ o també la repetició demà divendres a partir de les 14:10, després de l'informatiu Castelló al dia i abans de la telenovel·la “Mi prima ciela”.


1 comentari: