La ciutat

La ciutat

dijous, 3 de març del 2016

Estem en festes i fem festa.


Malgrat un inici gelat i ventós, amb un oratge més que rebolicat, dames i cavallers, les festes continuen. Ja hem sobrepassat l’equador de les mateixes i des de l’àrea de govern el segon tinent d’alcalde i regidor delegat de gestió municipal s’ha aprestat a assegurar que la feina conjunta i coordinada de les forces d’ordre està donant el seu fruit i garanteix la normalitat d’unes festes on passen milers de persones, a la vegada que fa una crida a viure el que resta de setmana amb civisme i, respectant tot aquell mobiliari urbà i altres elements comuns que es troben repartits per tota la ciutat.

I és que la festa és disbauxa, i suposa un parèntesi en el quefer diari on, sembla tot està permés, o si més no amb una gran relaxació de la feina del dia a dia, i no, no ha de ser així. La festa és també compromís i treball, és part consubstancial de la nostra pròpia cultura.

La festa de la mateixa manera que ha implementat la feina en algunes àrees del nostre ajuntament, sembla que ha frenat i fins i tot paralitzat el quefer diari en unes altres, cas de les notícies generals del web municipal i també les dels diferents grups polítics.

Les agendes dels regidors i regidores de l’equip de govern i les de l’oposició aquesta setmana també estan atapeïdes, plenes, només cal seguir els diferents mitjans de comunicació per comprovar-ho, però resulta curiós que, com deia, al web municipal, el lloc de trobada de “tots els actors” de l’àmbit local, tant les notícies generals com les generades pels diferents grups polítics, estan estancades des del passat dijous 25 de febrer, fent realitat allò de “estem en festes”. 

Fins i tot les notícies en l’apartat específic de festes, aquelles van interrompir-se sobtadament el passat 24 de febrer, a la vegada que resulta curiós que, després de transcorreguts ja uns mesos de la renovació festera, encara figuren sense actualitzar, en l’apartat d’informació general, les dades en la composició actual de la Junta de Festes, però clar… tornem, “estem en festes”…

Però amics, segons el diccionari, una cosa és estar de festa i una altra diferent fer festa i, a parer meu, sembla que els funcionaris municipals encarregats del web no tan sols “estan de festa”, és a dir, no tan sols estan alegres i contents, si més no, estan “fent festa”, és a dir, no estan anant a treballar.

No voldria jo que aquest comentari s’agafara amb un sentit crític i negatiu, no, lluny està de la meua mentalitat aquest motiu, simplement, amb aquestes reflexions voldria constatar com les nostres festes fundacionals són, un any més, cita amb la vida, desig de participació en allò que ens permet dir-nos poble, col·lectiu, en definitiva una constatació que, per uns dies, el que prima no és el que fem o deixem de fer, si més no, el que prima o hauria de primar és la socialització d’uns sentiments comuns, el fet de sentir-nos poble.

Però si volem internacionalitat, cal cuidar també aquest aspecte; per promocionar les festes a l’exterior és necessari que el web estiga actualitzat, açò serà un valor afegit per la difusió necessària, per tant, voldria, sense dramatitzar, que les notícies interessants, curioses o diferenciadores, generades per la pròpia festa, s’actualitzaren i tingueren ressò el més aviat possible per, com molt bé diu la nostra alcaldesa en la salutació del web, aconseguir l’engrandiment de Castelló.

Espere que aquestes paraules, aquesta reflexió, no caiguen en sac foradat, i qui hauria de tenir-les en compte ho faça i no caiguen en l'oblit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada