La ciutat

La ciutat

dimecres, 2 de març del 2016

Oportunisme


L’oportunisme, si fa o no fa, és la capacitat que presenten alguns sers vius d’aprofitar ràpidament un espai o un temps, adaptant-se a les condicions i traure així un profit molt avantatjós.

En política, oportunisme és definit per la Reial Acadèmia Espanyola com “actitud que aprofita les circumstàncies momentànies per l'interés propi” i, si parlem de política local, municipal, a Castelló, el partit que, a parer meu, fa més ús d’aquest oportunisme és la formació assembleària Castelló en Moviment, que volen donar tot el protagonisme al poble, traspassa la línia i cau en massa facilitat en l’oportunisme, perdent molta de la seua credibilitat.

En els pocs mesos que l’equip dels 4 regidors d’aquesta formació ocupen graó municipal, els hem vist nadant entre dues aigües, recolzant el govern-oposició, allò que ells defensen com una nova forma de fer política, dins el seu compromís pel compliment i aplicació dels valors i principis de la igualtat amb l’esperança de dignificar el treball polític.

I per fer-se veure són, ací està l’errada, massa oportunistes, i al costat d’accions encaminades a millorar la política local, molt aplaudides, com per exemple accelerar i impulsar mesures socials per combatre les desigualtats, ajudar a descobrir i millorar punts negres de mobilitat urbana o, apostar per un model fiscal municipal progressiu i solidari, presenten altres que, semblen “gestos per fer-se veure”, sense cap ni peus, criticar la insuficiència en l’abaratiment del transport públic quan allò que es demana són sabedors que és del tot impossible però oportunista, molt bo per fer-se veure o, la darrera de les ocurrències, que han definit com un gest per trencar en tants anys d’un ús privilegiat de càrrec públic. 
Quina diríeu ha estat aquesta genial idea? Podeu veure-ho, si us ve de gust, al seu web CsenMovimentl’han “batejada” amb el pompós nom de “Balcons per al poble”, posant a disposició de la ciutadania els seus balcons a l’Ajuntament per contemplar l’acte de cloenda “Magdalena Vítol”, mitjançant un sorteig que es celebrarà dema dijous 3 de Març i designarà a les 3 persones afortunades, que disposaran juntament amb 4 persones més que cadascú triarà, d’un balcó per contemplar l’espectacle.

Naturalment han estat uns dies, concretament des del passat divendres 26 de febrer fins hui mateix, en què mitjançant un formulari d’inscripció, Castelló en Moviment, ha aconseguit dades de 150 “participants”, a la vegada que, fer-se propaganda i atacar, al considerar aquesta acció un gest contra la forma de gestionar del PP, afirmant que la finalitat darrera no és altra que eliminar la distancia amb els veïns i veïnes, quan en realitat, crec només ha estat un aprofitament oportunista d’un moment fester.

Açò, tot i ser molt lícit, al meu poble es diu “estar a les caigudetes” o còpia directa del que també, quina casualitat, va fet públic l’ajuntament de València, en aquell cas el mateix govern municipal, el passat 15 de febrer, noticia que podeu veure al web AjuntValencia.

Això, amics de Cs en Moviment, està lluny de ser “una nova política”. La nova política, no és una política de gestos oportunistes i populars, entre altres coses, la nova política municipal ha de significar posar per damunt els interessos de la ciutadania per sobre dels interessos partidistes i no valorar una proposta i el seu vot, en funció de quin partit la presenta, o de si puc o no “treure el nas” a un balcó de l’ajuntament.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies a tots aquells que hem seguiu. En aquests dies es complixen dos anys d'aquest nou blog, on gràcies als vostres ànims i lectures he aconseguit "penjar" 275 escrits i comptabilitzar més de 19.000 visites. Així dona gust...

    ResponElimina