La ciutat

La ciutat

dijous, 3 de novembre del 2016

Crisi social

Una crisi és un esdeveniment que amenaça la imatge d'una institució, generant publicitat negativa i necessitant per part de l'equip directiu d'aquella una bona dosi de temps i ganes per endreçar-la.

La crisi, no sempre inesperada ni imprevisible, causa pànic i és sempre notícia, i suposa una pèrdua de confiança en l'entorn i en els dirigents de l'empresa, amb conseqüències directes a les quals s'uneix en no poques ocasions la pressió exercida des dels mitjans de comunicació.

La incertesa en què cau l'entitat que es troba en estat crític es tradueix immediatament en desconfiança per part dels qui la sustenten a la vegada que amb una alteració de la seua activitat, enfrontant-se la institució, en moltes ocasions, a la pròpia societat que la manté.

Dins els diferents tipus de crisi que sofrim els humans, la de l'esport i concretament la dels clubs de futbol, emergeixen en l'actualitat amb força inesperada, manifestant-se en forma que, de vegades, escapa a la nostra comprensió.

És el cas que voldria comentar hui, la crisi social de l'equip de futbol del meu poble: El club esportiu Castelló.

No sóc gens "futboler" però sí que estime allò que representa la meua ciutat, i l'equip que porta el nom el seu nom, vulga o no és també una mica meu.

No faré massa història, simplement recordaré que va ser el 1992 quan el club va convertir-se en Societat Anònima Esportiva i, a partir d'aquell moment i sobretot a partir del descens a la segona divisió B, dos anys després, la crisi va fer acte de presència a l'equip, esportiva i sobretot econòmica.

El 2005 Castellnou S.L. i el seu cap José Manuel Garcia Osuna va fer-se amb la compra de la majoria de les accions del Club i va despertar entre l'afició el desig del retorn a primera divisió. Cinc anys després altra vegada a segona B i a l'any següent al pou de tercera per un procés d'impagament als treballadors.

La temporada 2011-12 el club va estar a un pas de desaparèixer en trobar-se enfonsat tan esportiva com econòmicament. La solució, quasi miraculosa, va vindre del grup d'empresaris capitanejats per David Cruz i Manolo García, que van adquirir les accions suficients per a fer-se amb el comandament i apostant per "la pedrera" buscant una viabilitat econòmica, social i esportiva.

Tanmateix "la cosa" no va funcionar i ara fa 3 anys va acudir-se al concurs de creditors. D'aleshores ençà no hem avançat gens ni mica. El futbol a Castelló dona pena; la capital lluita ara amb els pobles de la comarca, i això que no és cap deshonra, s'agreuja quan la directiva "no enamora" i quan el president actua, vist des de fora, dia si, dia també, amb la clara intenció de desballestar l'equip que porta el nom de la ciutat, i això no pot ni deu consentir-se, ni al senyor Cruz ni a cap altre.

Per això, sense ser com dic futboler, recolze totalment a la plantilla i cos tècnic del club en el comunicat on mostren el seu desacord amb les darreres decisions del president i com a veí, em sent intranquil pels esdeveniments que estan ocorrent en els darrers mesos. Aquesta crisi social ha d'acabar i ha d'acabar bé, pel bé de la ciutat i de l'equip.


L'afició no es mereix tot aquest sofriment. Ja hi ha prou crisi econòmica com per a afegir-li també la social i esportiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada