La ciutat

La ciutat

dimarts, 1 de novembre del 2016

No hi ha dret!!!

 Que vull dir quan dic no hi ha dret, així d'entrada i amb força? Dues coses, no m'agrada i no està bé; però sobretot no m'agrada, i fins i tot n'afegiria una tercera, cal que es repare, és un deute.

No, no hi ha dret i ho condemne absolutament, estic indignat. No tinc res en contra d'ells, cadascú pot opinar el que vulga i en democràcia tot és respectable; es defineixen com a antifeixistes militants i, de tant en tant, organitzen concentracions o manifestacions dins el seu treball de difusió i denuncia massiva del feixisme i del seu creixement en èpoques d'extrema necessitat social com l'actual, lluitant per una societat més justa i igualitària, són les anomenades "brigades antifeixistes de Castelló"

Un any més i al voltant de la data de la mort del General Franco, les BAF convoquen una manifestació d'acció directa contra el feixisme, i ho fan mitjançant uns cartells que, i ací és on no hi ha dret, enganxen a qualsevol lloc, sense importar-los gens ni mica si, amb aquell fet, estan de manera directa embrutant la ciutat i indirectament fent dedicar uns diners municipals, de tots, per netejar la seua ocurrència.

Només heu de passejar-vos per la plaça de Maria Agustina o de les Aules, per comprovar allò que estic dient. En aquesta ocasió els antifeixistes han embrutat amb els seus cartells, han deixat malmesos, els panells informatius que el patronat municipal de turisme va col·locar en el seu dia per informar els veïns i visitants de les restes de la torre de l'alçament, o de la plaça i ficus centenari de Maria Agustina, a més a més de diferents senyals de trànsit i estètiques marquesines publicitàries.

No tinc res contra la manifestació, no tinc res contra les brigades, puc o no compartir les seues idees i lluites, però considere que no hi ha dret que enganxen les seues convocatòries allà on els hi vinga de gust. Més encara, amb aquesta actitud, els nostres veïns del carrer de Sant Miquel, crec perden molt del que tant els hi està costant guanyar.

Amb accions com aquestes es guanyen el rebuig de molts veïns que, tal vegada sense compartir totes les seues idees, en alguna ocasió els hi fan costat. D'altra banda, considere que l'ajuntament hi ha d'actuar amb més consistència en aquests casos i altres semblants, aplicant l'ordenança que, si hi ha, supose ho regula, amb sancions econòmiques o socials, i més en casos com aquests que, clarament s'identifica el seu origen, no fos cas que, la situació arribe a generalitzar-se tant que, superposats uns damunt els altres, com ja comença a ocórrer, el descontrol arribe a ser total.

Aquesta mateixa setmana escoltava a un mitjà local dir que l'ajuntament va a actuar contra "els llençols" que pengen a qualsevol lloc amb missatges d'amor o anuncis de boda, natalicis, festes locals o d'acomiadament de la solteria, cosa que pot resultar difícil de no "pillar-los in fraganti", que no és el cas dels cartells que ara comentem, on sabem clarament d'on han eixit.


D'entrada i pel bé de tots, ells mateixos haurien de retirar-los, no hi ha dret a tenir una ciutat bruta per culpa d'unes persones amb noms i cognoms, a més de considerar que la seua radicalitat pot arribar a ser la seua pròpia condemna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada