La ciutat

La ciutat

dissabte, 19 de novembre del 2016

Encert!!!

Lorenzo Ramirez, admirat mestre pintor -la seua passió sempre ha estat el dibuix-, famós il·lustrador de llibres i publicacions, i amic des de fa un bon grapat d'anys, té reconeguda la seua obra com a paradigma de la temàtica festivo-costumista del nostre poble, havent aconseguit al llarg dels més de 30 anys de dedicació al món de l'art nombrosos premis i guardons.

La seua tenacitat, disciplina i sensibilitat l'han portat a ser un clar referent dins el món de la festa a Castelló, doncs des del seu poble natal, Borriol, mai ha deixat de mirar la mar i el cel de la mediterrània, les arrels del poble i les tradicions de Castelló, bevent en la pauta artística del mestre Porcar, a qui va considerar el seu primer referent.

Les seues pintures i dibuixos són cita quasi obligada, amb caràcter pràcticament anual a les sales d'art de Castelló en arribar les dates pròximes a les festes fundacionals, esperades sempre per la seua creativitat i castellonerisme, reservant-se i presentant "cada magdalena", una sorpresa pels seus fidels seguidors.

De dibuix fàcil i senzill, només ell és capaç de recrear el sentiment pairal, amb autèntica vocació festera. Per això, no ha de resultar estrany que el món de la festa li haja "tornat" en part molt del que ell ha fet per aquesta, per la seua defensa de la cultura pairal.

Així, entre d'altres distincions, Lorenzo va ser nomenat Mestre Templer "Guido de Sellón" el 2008, Adelantat de l'Aljama el 2013 o mereixedor de la insígnia dels pal·liers de la Mare de Déu del Lledó, rebuda també el 2013, com a reconeixement a l'artista que més ha difós la imatge de la Patrona de la ciutat.

Ara s'anuncia un nou reconeixement envers la seua persona i obra, en aquest cas, un reconeixement "molt especial", el que li atorga la Federació Gestora de Gaiates, el màxim òrgan gestor representatiu i executiu de les comissions de sector, que, per unanimitat, l'ha designat per la Magdalena 2017 com a Gaiater de l'Any, afegint a tots els seus mèrits el reconeixement de les seues desinteressades aportacions als diferents sectors gaiaters i a les festes.

I és que l'amic Lorenzo no sap dir que no a res, sempre està a punt quan es demana la seua col·laboració i, a banda de ser un "tot terreny" i no ser un "home gran", és reconegut per tots com "un gran home".

No sóc jo una persona massa entusiasmada en el món de les gaiates i dels sectors gaiaters, col·labore quan m'ho demanen si puc i poc més, però reconec que ha estat tot un encert per part de la Gestora en general i del seu president en particular, el senyor Carlos Chipirraz, la concessió d'aquest guardó a l'artista.

Felicitats senyors presidents de les Gaiates, han "donat vostés en el clau". Així s'uneix festa i cultura. Amb reconeixement com aquest fem gran el nostre poble.


I felicitats amic Lorenzo, t'ho tens més que merescut i, de segur, que aquesta nova distinció te servirà d'al·licient per preparar-nos alguna altra agradable sorpresa. Què afegiràs ara a les darreres aportacions de la decoració ceràmica amb motius festers? Poc viurà qui no ho veurà diuen al meu raval. Esperarem amb impaciència poder gaudir de la teua nova obra, a la qual, sens dubte, et sentiràs més que esperonat per aquest nou reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada