La ciutat

La ciutat

dimecres, 25 d’octubre del 2017

A dos mesos de Nadal...




No sé si us haureu adonat, però si hui és 25 d'octubre, això vol dir que tot just d'ací a dos mesos serà Nadal. Tanmateix sembla que aquest esdeveniment tan proper, estiga molt lluny en el temps, i això, fonamentalment, perquè no fa fred. Més encara, en aquestes darreries de l'octubre fa calor, massa calor, un temps estrany per l'època.

Fa uns dies, un bon amic, va "penjar" una fotografia feta en un supermercat de la ciutat on, els protagonistes principals del quadre, eren els polvorons, aquells productes embolicats amb paperet que, tal vegada, siguen el més típic de la rebosteria nadalenca al nostre país.

Si, ja els teníem al nostre abast, i no vaig tardar tampoc jo a veure'ls a l'aparador de "mercadona"; també les botigues de roba ens mostren abrics i jaquetes grosses, malgrat que els vianants anem en mànigues de camisa o roba estiuenca.

Hui mateix, passejant per Benicàssim, semblava un dia de ple estiu, la temperatura superava en molt els vint graus i les nuvolades i la pluja, que haurien de ser comunes en aquestes setmanes, sembla han desaparegut de la nostra terra.

L'oratge està rar, molt rar i els costums típics d'aquesta època sembla que "han perdut la batalla". Voleu dir que ara quan falta menys de dos mesos pel sorteig més esperat de la loteria anual, tenim molts dècims o paperetes a la butxaca? Jo, si us he de ser sincer, encara no en tinc cap ni un, clar, no fa fred i crec que el Nadal i amb ell la grossa, encara està molt lluny...

És veritat que encara no he vist ni "ninots de neu" ni "pares Noel", però estic segur que no tardaré gens ni mica a trobar-me'ls qualsevol dia en qualsevol cantó, ja s'encarregaran els comerciants que cada any, avancen una mica més les seues campanyes.

Fins i tot, acabe d'escoltar per la ràdio una notícia curiosa: entre tant d'embolic que hi ha en aquestes setmanes a Catalunya, els fabricants de "caganers", l'home que caga, aquelles figures tan populars als betlems, ja tenen preparades milers de figuretes que, diuen, seran "la moda" en aquestes properes festes. Sabeu a qui representen? Als mossos i al piolín, per allò de les forces d'ordre catalanes i dels agents vinguts de fora.

L'oratge calorós ací a Castelló ha pillat fins i tot desprevinguts "als xinos". Us heu adonat que a les seues botigues encara no s'escolten les nadales, ni tampoc es veuen les llumenetes, boles i estrelles penjant?, serà que han estat molt enfeinats venent tanta bandera espanyola i que encara no han tingut temps de canviar alguns continguts de les prestatgeries?

Serà tendència en Europa avançar la temporada de compres de Nadal, no dic que no, però veure ací a la nostra terra, ara i en concret hui, quan encara "apreta la calor", muntonades de polvorons disposades al nostre abast per amarar-nos de l'esperit nadalenc, crec està una mica fora de lloc i fins i tot dóna ganes de riure.

Nadal a la tardor, podria ser fins i tot el títol d'una pel·lícula, i no seria d'estranyar que qualsevol dia, i pels nostres carrers, trobarem l'escena de la castanyera torrant a la vora del foc i els compradors, fent cua, habillats amb pantalons curts i samarretes estiuenques i és que, el temps està boig, molt boig...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada