La ciutat

La ciutat

divendres, 20 d’octubre del 2017

Assemblea i Congrés




En democràcia una màxima acceptada per tots és aquella que diu "tot és opinable", sempre que es faça des de la reflexió i el respecte. Però, a la vegada, també cal tenir clar que per a fer valer les opinions, per ser considerades, aquelles no poden manifestar-se en qualsevol lloc. El principal exemple el tenim en la política, on és a través de les sessions plenàries municipals en l'àmbit local  i de les Corts en el cas de la concreció autonòmica o nacional, o el Parlament europeu si abastem aspectes internacionals, on es proposen, debaten, accepten o rebutgen  modificacions, canvis i renovacions.

Però no us espanteu que no vull jo ací parlar de política, això ho deixe per aquells que a ella s'hi dediquen. Si faig aquesta reflexió, és perquè també, en un món més proper i si voleu menys influent però molt apassionant, en concret el món de la festa castellonera per excel·lència, de la Magdalena i per extensió a la resta d'esdeveniments festers que al llarg de l'any des del Patronat Municipal de Festes es coordinen i supervisen, trobem que "tots hi opinen", que tots ens sentim capacitats per dir la nostra, aplaudint o criticant aquest o aquell acte, en qualsevol moment i en qualsevol fòrum.

I no és que no tinguem dret a opinar com a veïns i participants més o menys actius en les festes, com a protagonistes o simples espectadors, més encara, considere que és quasi una obligació, si volem que aquestes milloren any rere any, contribuir amb el nostre reconeixement o crítica a allò que veiem i vivim.

Tanmateix cal tenir en compte que, malgrat tot ser opinable, si volem que la nostra opinió, reflexió o crítica, puga arribar a ser considerada, no s'ha de llançar en qualsevol moment ni en qualsevol lloc, cal fer-ho en el moment i lloc adequat.

Per això, en bon criteri, els Estatuts del Patronat Municipal de Festes, atribueixen a l'Assemblea General, màxim òrgan de participació ciutadana en el Patronat, l'obligatorietat de convocar una reunió anual, per conéixer el resultat de les festes, on els diferents membres que la componen, a títol personal o en representació d'aquelles associacions, organismes i institucions a les quals representen, puguen fer les seues valoracions. Aquest i cap altre és el fòrum per analitzar l'any fester anterior i fer propostes de cara al futur immediat.

Per això, convocada pel dissabte 28 l'Assemblea General corresponent al 2017, considere que els assembleistes, no tan sols hem de fer acte de presència, si més no, si estimem i volem veure i viure unes festes cada dia més internacionals cal que allò que pensem i que tantes vegades al llarg de l'any i sobretot dins la setmana de festes "hem opinat, escoltat o sentit", ara, en aquest lloc, l'únic vàlid, ho expressem amb total llibertat, proposant, com és la nostra obligació, al Consell Rector, que estudie les millores que estimen pertinents.

I açò també ara, a les portes del IV Congrés Magdalener, que d'acomplir-se les previsions, de segur serà un èxit tant pel que respecta al nombre de congressistes com a les ponències que es presenten per a la seva anàlisi i valoració, a la vista de les 61 comunicacions presentades, que recollint un ampli sentit popular, estan servint de base per la seua elaboració.

El món de la festa està una mica alterat, el món de la feta ha canviat i ha de seguir canviant en els anys vinents si volem que les festes que la ciutat de Castelló celebra, tinguen lloc preeminent dins el panorama fester provincial, autonòmic, nacional i internacional. Tots i totes som i serem responsables d'aquest canvi i tots i totes tenim el dret i l'obligació d'opinar, només cal, per ser vàlides totes les opinions, fer-ho en el lloc encertat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada