La ciutat

La ciutat

diumenge, 21 de novembre del 2021

Intoxicar...

Conceptes com intoxicar, desintoxicar i les seues variants depurar o detoxificar s'han convertit en habituals al nostre vocabulari; tot i això, a més a més del conegut d'enverinar, dos significats més li atribueix el diccionari de la RAE a la paraula que encapçala aquest escrit. Imbuir, infondre en l'ànim d'algú quelcom moralment nociu i donar un excés d'informació manipulada per tal de crear un estat d'opinió propici a certs fins.

En un context nacional en què l'estat d'alarma ha posat de manifest el millor i el pitjor de la nostra societat em preocupa bastant la manipulació i la tergiversació d'alguns mitjans de comunicació i de la seua manera d'informar. Entenc però no aceptaré mai que alguns mitjans, sobretot els privats, estiguen marcats per línies editorials ideològiques concretes que utilitzen la intoxicació per llançar les seues proclames interessades.

Tot un problema quan el mitjà deixa d'oferir periodisme de qualitat, veraç i independent, per afavorir o carregar contra interessos allunyats de la neutralitat i intoxica, i en l'exercici de la informació envia massa estímuls i poques certeses o poques precisions, poca veracitat.


I dic tot açò perquè aquest matí, fent "zàping" al dial radiofònic he topetat al 92.5 de la FM un programa d'informació, "Sense Complexos", que semblava volia abordar l'actualitat de forma rigorosa, però que en realitat era més que intoxicant, en el que el seu presentador-locutor, l'enginyer en telecomunicació vingut a periodista, el senyor Luis Manuel del Pino González, deia de manera monologada, tot allò que li semblava, una barbaritat darrera d'una altra.

No podia creure allò que estava escoltant, tractar de babau, poca solidesa intel·lectual i animal al senyor Luis Enjuanes, virólogo del CSIF per expressar la seua opinió a favor que la Seguretat Social rebutge atendre a aquells adults que voluntàriament no vulguen vacunar-se, o atacar directament al govern basc perquè va a destinar en els quatre anys vinents, mig milió d'euros per la promoció de l'eusquera ,que pel senyor del Pino, no és més que "un farfullo inventado por un paranoico, racista i misógino, Sabino Arana y que no sirve absolutamente para nada" Ara resulta que l'eusquera és un idioma artificial, que us sembla la perla?

En voleu més, també ha atacat a la formació Podemos en general, en considerar-la "apestosamente totalitaria" i en particular al senyor Pablo Iglesias, per qüestionar si al nostre país hi ha pogut haver escàndols polítics i unitats de policia perseguint algunes formacions polítiques per rectificar en els tribunals els resultats de les urnes, o enviant un recadet al mateix PP dient-li que "nunca pierde la ocasión de hacer las cosas equivocadas" i que està en descrèdit i a la baixa en les enquestes per culpa de Pablo Casado i les referrades internes i que estan lliurant el "País a trossets" a Pedro Sánchez, amb el consegüent beneplàcit per la pujada de Vox.


Inversemblant i sense crèdit.
Podeu escoltar tota la tirallonga completa punxant sobre l'enllaç:  NOTICIES


Temps m'ha faltat per veure eixe 92.5 de la FM a quina emissora pertanyia i, en assabentar-me he començat a comprendre...

Estem parlant de "'EsRadio" una cadena privada, generalista i d'àmbit nacional, que pertany al grup multimèdia Libertad Digital, amb llicència propietat del periodista, publicista, escriptor, locutor i empresari Federico Jorge Jiménez Losantos, un fervent i obertament anticomunista, conegut pel seu particular estil de fer ràdio, amb un marcat ús de la ironia i referències culturals, a més de per denominar amb sobrenoms i malnoms, moltes vegades ofensius, i insults als diversos personatges de l'actualitat política espanyola.


Un intoxicador en tota regla situat a l'àmbit de la dreta més radical, i un programa de manipulació i intervenció hàbil, arter, en relació amb les notícies estatals, Conduït per un "monologuista" amb distorsió de la veritat, de la justícia i al servei d'interessos particulars. Us convido a jutjar per vosaltres mateixa si són exagerades les meues impressions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada