La ciutat

La ciutat

divendres, 11 de novembre del 2022

D'onze i de vint-i-dos.

La setmana compresa entre el catorze i el vint de març passat, va ser l'onzena de l'any dos mil vint-i-dos; hui trenta-quatre setmanes després, divendres de novembre, és l'onze de l'onze.

L'onze és un número que porta associades diferents i variades curiositats, Només cal recordar que onze van ser el nombre d'Òscars que en el seu dia van aconseguir films com Ben-Hur o Titànic, que onze han estat fins ara els escriptors en llengua castellana que han aconseguit el Premi Nobel de Literatura, que la més famosa de les estàtues de Nova York, la de la llibertat, s'aixeca sobre un pedestal en forma d'estrela d'onze puntes, o que el punt més profund de l'oceà es troba a onze quilòmetres de la superfície.

També, i els mitjans de comunicació no han parat de recordar-ho, l'onze de l'onze no només és una data al calendari, és el dia del sorteig extraordinari de l'ONCE, màgic, únic i anual que, en aquesta ocasió lliurarà un premi d'11.000.000 d'euros i onze premis d'1.000.000.


Així, entendreu, que el protagonisme de la meua reflexió d'avui no el tinga ni el número tretze de la mala sort, ni el set de la bona sort, ni el 666 del dimoni, ni el 99 de Déu, sinó l'onze que, a més a més de tot el que he recordat fins ara, és un nombre que elevat al quadrat, cent vint-i-u, és capicua.

I si unim el dia onze, del mes onze, el parell d'onzes poden ser i englobar infinitat de coses, ja siga de caràcter numero lògic, esotèric, religió o metafísic, amb una total coincidència en tots els casos, l'onze és un nombre bo, positiu i de sort.


I la casualitat, ha volgut que hui, onze de novembre del dos mil vint-i-dos, el dia tres-cents quinze de l'any, quan només en resten cinquanta per dir-li adéu a aquest dos mil vint-i-dos, dia que l'església celebra la festivitat de Sant Martí de Tous, siga "11-11-22", dia en què segons algunes creences, s'obrirà un portal energètic que pot arribar a fer que els nostres anhels es materialitzen a la velocitat de la llum i que la seua potent energia puga fer realitat els nostres desitjos.

Com? Diuen els que valoren els portals quàntics que només s'ha de concentrar tot el poder i creure-ho fermament per fer-los realitat. Malauradament, jo sóc prou escèptic, desconfie de la possibilitat i eficàcia d'aquestes afirmacions, per això, tal vegada, tot i que jugue "un numeret de l'onze" per hui, pense que els sis euros gastats o són per una bona causa i que no seré jo l'afortunat.


Si el sincronisme d'aquest dia 11-11 ja de per si simbolitza força, energia i creativitat, el 22 de l'any (2022), és el plus que s'afegeix al portal energètic de novembre, ja que el vint-i-dos és el número relacionat amb la sincronia i les vibracions que aporten aquesta connexió amb l'univers.

Evidentment, res de tot açò és empíric, experimentat, és molt particular, diríem són coses de la numerologia que, per alguns, com l'astrologia o el tarot, són pràctiques exclusives per a il·luminats" o "ocultistes" i, per tant, terreny vedat a les persones "comuns i corrents".

De totes maneres com diu l'egiptòleg britànic John Baine: "Només cal creure que es pot fer alguna cosa per tenir ja mig camí fet i l'èxit o la victòria molt propera". Ja em direu aquells que hui jugueu a l'ONCE com us ha anat, i felicitats als Marti que hui celebren el seu sant.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada