La ciutat

La ciutat

dimarts, 22 de juliol del 2014

Indignant

 
 Fa un parell d'hores que m'he assabentat i no podia creure allò que veien els meus ulls. Una altra vegada les anomenades xarxes socials m'han fet conèixer la notícia: “Aquest migdia l'alcalde del meu poble, Castelló, feia públic que havia signat “con gran alegria y satisfacción” un conveni de col·laboració amb el president de la fundació Iberdrola, mitjançant el qual aquella fundació il·luminarà l'exterior del campanar de la Vila, amb tecnologia led i llums de colors i imatges.

No és prou que la setmana de les festes fundacionals, costum dels darrers anys, l'omplin de llumetes i pengerols. No és prou que hi haja hagut al llarg dels anys diferents veus que s'hagen aixecat al veure com el campanar sofria, després d'una bona remodelació, diferents atacs estètics i una deixadesa i abandonament en el seu interior, cas de les pintures de la sala del rellotge, el propi rellotge antic o el requadre pictòric de la Sagrada Família de la Presó, reben sempre la mateixa resposta: “de moment no hi ha diners per fer cap actuació”.

I ara, hui, fa només unes hores, s'anuncia una despesa de 90.000 euros que, tot i haver-se afanyat el regidor portaveu i de noves tecnologies, el senyor Pérez Macián, a dir que no eixiran de la bossa municipal i que qualsevol “millora que el PP fa realitat per Castelló moleste als de sempre” ha rebut, està rebent i de segur continuarà fent-ho un bon grapat de crítiques.

Juanjo i perdona la familiaritat, però ens coneixem massa, no us heu parat a pensar que esteu front un BIC i que no podeu fer el que us done la gana?. No sou ningú per prendre eixes decisions, ni l'alcalde, ni tu, ni cap representant municipal. Teniu el poder de les urnes però se suposa que també teniu el sentit comú i, darrerament, sembla el perdeu amb massa facilitat.

El campanar de la Vila no necessita il·luminar-se per fora, el que necessita és llum i altres actuacions per dins. Ho he dit en moltes ocasions i on cal dir-ho, al ple del Consell Municipal de Cultura, que, per cert, també us heu saltat en aquesta ocasió.

És veritat que el CMC no és un òrgan decisori, només consultiu, però ara, ni tant sols us ha semblat ve el consultar que li semblava a aquell Consell la proposta, que no queda clara si ha estat de l'alcalde, del partit popular o de la pròpia fundació Iberdrola. Fins i tot s'heu botat al regidor de cultura, que entre “tanta personalitat” ho no ha estat convidat o no ha tingut lloc a la foto.

Senyor Sales, amic Vicent, veges com t'ho faràs per explicar el que ha passat al proper plenari del Consell de Cultura. Difícil papereta t'han endossat entre la Consellera Català, l'alcalde Bataller i el regidor Pérez. Sembla que “hi pintes” poc o volen que “pintes” menys, tu sabràs...

Sóc un amant del patrimoni cultural del meu poble, estime com ningú el campanar i crec el conec també prou acuradament, per això lamente que aquesta decisió estiga presa tant a la lleugera, de no ser així de segur no s'haguera fet. Recordeu? Fa uns anys va voler fer-se una cosa semblant i van col·locar-se uns panells lumínics a la façana principal i lateral del nou edifici municipal, de coloraines, i que van resultar un “apegat” sense sentit i ara, gràcies al seny d'algú, tot i seguir penjades, no s'encenen 0 si ho fan és en contades ocasions.

Així no es fan les coses, ja fa massa temps que crec heu perdut el nord i al pas que anem por em doneu pel que pugueu fer el que resta de legislatura. Els ho fiqueu “a boca” a l'oposició. Espere que aixecada la llebre ara sàpiguen presentar les queixes formals on calga per parar aquesta barbaritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada