La ciutat

La ciutat

dimecres, 23 de juliol del 2014

La fàbrica de Dàvalos: el conte de mai acabar.



 “Todo pasa y todo queda / pero lo nuestro es pasar...” així diu un poema de Machado i això és el que  em recorda cada vegada quan passe per l'antiga fàbrica  tèxtil d'Ezequiel Dàvalos al carrer d'Herrero, per anys convertida en aparcament i en diferents ocasions paralitzada la compra per part del nostre ajuntament.

Tot i que la cosa ve de lluny, ja als inicis dels 2000 es parlava del tema, hi ha un acord de compra per més de 14 milions d'euros a pagar amb solars municipals i explotació de places de pàrquing, signat el 2011 i que ja al 2012 va haver de modificar-se amb un ajornament i que en l'actual context d'austeritat ha tornat a quedar ajornat.

Quan els acords de qualsevol tipus s'ajornen en diferents ocasions, sempre hi ha algú perjudicat i sempre hi apareixen clàusules que porten a indemnitzacions o penalitzacions. Llig que també en aquest cas, l'ajuntament haurà de pagar d'una banda 24.000 euros mensuals per no respectar l'acord o una forta indemnització si l'acord es rescindix. Serà veritat? De ser així una altra “ficadura de pota municipal” ... i el veïnat a pagar !!!

Havia de ser al 2013 i després al 14. Voleu dir que algun dia podrem, podrà la ciutat, gaudir d'un centre d'oci juvenil, en un espai de referència pels joves, tal i com va voler vendre'ns-ho el nostre ex Alberto Fabra?

El que sembla cert és que a hores d'ara el centre juvenil nada en un mar d'incertesa i que la participació l'any 2010 de més de 2.000 joves i les més de 100 idees que van aportar-se han caigut en sac foradat i de res està servint la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana que va fer-se a l'abril del 2011 per poder fer realitat aquest projecte.

Allà per l'inici del 2010 Alberto Fabra, Javier Moliner i Pérez Macian, aleshores Alcalde, Vice-alcalde i regidor d'hisenda respectivament van assegurar que Ajuntament i Generalitat farien realitat el 2013 aquest projecte. Ara, sobrepassat mig any del 2014, constatem un nou incompliment de compromís electoral que, fins i tot, va ser signat davant notari. I ací no passa res, estem al país del “se me'n fot”.

L'ara Molt Honorable i abans alcalde de la ciutat va propugnar primer la construcció en aquell indret d'un aparcament soterrani i la creació d'un espai verd al seu damunt, després va plantejar transformar-lo en una discoteca light per adolescents, projecte que va ampliar-se al centre d'oci juvenil, després... el canvi d'alcalde i el silenci.

Crec sincerament que allí mai veurem res municipal i que mai els nostres dirigents municipals actuals arribaran ja a passar de les paraules als fets, ni pre-compra, ni compra, ni espai d'oci ni comercial, res de res. Un altra fracàs a afegir al CCCC Centre de Convencions de Castelló de Calatrava, l'edifici de la seu de la VIU de Frank Gehry o l'antiga Ciutat de les Llengües, allò que ara anomenen Projecte Idiomàtic.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada