La ciutat

La ciutat

dimarts, 8 de juliol del 2014

Jugar a dues bandes...



Es definix a si mateixa com una empresa social, “Change.org” és una organització que acull lliure i públicament la possibilitat de publicar peticions per internet, proposades per qualsevol persona, sempre que tinguen un caràcter cívic, reformista, social o reivindicatiu, del compliment dels drets humans.

Va nàixer als inicis del 2007 als Estats Units d'Amèrica i s'estén com la pólvora per tot arreu del món, convertint-se en la més important de les plataformes de peticions on line. Vora 200 països la utilitzen, entre ells Espanya i per tant Castelló.

Aconseguir la unió d'uns centenars o milers de persones per defensar una causa comuna, fins fa uns anys era un treball difícil, que requeria molt de temps i diners, a més a més d'una sòlida infraestructura. Ara, amb l'aplicació de la tecnologia i “Change.org” tot resulta més senzill. Qualsevol persona pot iniciar una campanya i mobilitzar tantes persones que, en moltes ocasions, els propis governs, empreses o institucions es veuen en la necessitat de fer cas a allò que es demana.

Per aquestes raons i també perquè resulta “de franc” pels peticionaris i signants, està escampant-se tant ràpidament. De segur que si vosaltres useu smartphones o sou assidus a les xarxes socials haureu estat convidats a signar alguna de les mils de peticions que hi ha actives en aquests moments i que podeu consultar si us ve de gust punxant sobre el següent enllaç: PETICIONES.

Malgrat que l'ajuntament de Castelló, com afirmen els nostres governants municipals, és capdavanter en l'aplicació i us de noves tecnologies, a hores d'ara no disposa de perfil verificat en l'empresa, i per tant, els signants peticionaris d'accions demanades al propi ajuntament, no poden rebre resposta. Tampoc el Molt Honorable, que tot i haver rebut vora 200.000 peticions, -el tercer president autonòmic amb més peticions rebudes, després dels de Madrid i Castella-Lleó,- sembla fer cas. Així constate que a nivell autonòmic, i a nivell local, aquesta plataforma no té cap utilitat, doncs els polítics de torn, com diuen els joves d'ara, “passen” olímpicament.

Tanmateix la Diputació castellonenca, del mateix color polític que la Comunitat i l'Ajuntament considera que aquesta empresa social pot ser molt útil i fent us de la plataforma va crear, ja fa uns mesos, una petició dirigida a la UNESCO per què declare en la candidatura del 2016 “Camins del Penyagolosa” com a Patrimoni Mundial, amb la necessitat d'assolir 50.000 signatures perquè el Ministeri d'Educació, encarregat de presentar la proposta, es decidisca a favor de “camins del penyagolosa”, signatures de les quals i a dia d'avui, tal i com podem veure en els següent enllaç: CAMINS  són vora 5.600 les aconseguides, superant de bon tros les expectatives inicials.

Així, i vist fredament, sembla que els nostres polítics juguen a “dues bandes”, d'un costat no fan cas a les moltes peticions avalades per múltiples signatures que els hi arriben, per exemple aquelles que demanen a nivell local que no es tanque o canvie de lloc l'aeròdrom del Pinar, que se dignifique la política local, o que no es permeta l'us d'animals als circs que arriben a la nostra ciutat , juntament amb aquelles altres peticions autonòmiques com la no realització de prospeccions petrolieres a la mediterrània o que no es queden amb les pagues extra dels vells interns a residències de benestar social, mentre que, per l'altra banda, des de la Diputació ens demanen una i altra vegada fem costat, compartim, convidem i informem perquè puguen aconseguir-se el màxim nombre de signatures per l'opció defensada per l'amic Moliner i la resta de diputats.

Com quedem? Què fem? Quina decisió prenem? Naturalment defensar allò que és just, i en aquest cas ficar-nos al costat de la Diputació i del president Moliner, i criticar fermament i amb duresa la política de l'estruç, d'amagar el cap sota l'ala i/o mirar cap a l'altre costat dels senyors Fabra i Bataller i les seues respectives corts polítiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada