La ciutat

La ciutat

divendres, 11 de juliol del 2014

Un gran desconegut...



El caiac polo és un esport col·lectiu i de contacte que és pràctica sobre piragua Cada equip està format per 5 jugadors i l'objectiu és aconseguir introduir la pilota a la porteria de l'equip contrari i evitar que l'altre equip la “clave” en la teva.

Introduït el 1970 al nostre país ha resultat ser la disciplina de creixement més ràpid en l'àmbit del piragüisme. He de reconèixer que no soc gens aficionat als esports d'aigua, però sembla ser que la nostra ciutat i més concretament el Club Nàutic del Grau, manté un equip en l'elit nacional en aquest esport semblant al waterpolo però practicat amb piragües i, on les porteries en lloc d'estar a ras d'aigua, estan a dos metres d'alçada.

Per això, no es estrany que sobretot ara, en arribar el bon temps, les escales de la Plaça del Mar amb els límits del Club Nàutic, es convertisquen, els matins dels dies festius, en grades improvisades per veure diferents enfrontaments entre equips locals i foranis. L'ambient és espectacular i l'emoció està assegurada.

El fet que l'afició per la pràctica, l'espectacularitat des partits i l'assistència als partits vaja dia rere dia en augment, ha fet que diferents “proves” de la lliga de primera divisió absoluta masculina d'aquest esport en la que participen 12 equips, es celebren aquest 2014 en aquell indret. El passat 11 i 12 de maig va tenir lloc la segona prova de la lliga i ara, novament, demà dissabte i demà passat diumenge, tindrà lloc la quarta i darrera.

Bona haurà estat la tasca realitzada des del Club Nàutic si considerem que el castellonenc és un dels equips capdavanters d'aquest esport a nivell nacional, situant-se entre els tres millors de l'estat i també d'Europa i que en aquests moments ocupa la segona posició en la classificació, posició que cas d'acabar així, donaria opció a jugar el Campionat d'Europa per Clubs, a disputar a la Bretanya Francesa el proper Octubre.

Llàstima que aquest esport d'aigua siga encara molt minoritari doncs el nivell aconseguit pels esportistes castellonencs és molt més elevat que el grau de coneixement que els veïns tenim del mateix. Tenim a l'equip local guanyador la temporada passada de la lliga nacional espanyola i palistes que formant part de la selecció nacional han aconseguit diferents medalles en campionats europeus.

Vet per on este esport de molta intensitat i amb necessitat d'una gran preparació física, ens estiga donant grans satisfaccions locals, fent la ciutat una mica més coneguda i a la vegada, molts, massa veïns encara desconeguen fins i tot la seua existència. Alguna cosa estarà fallant, pense jo, no us sembla?

Senyora Carrasco, regidora d'esports, senyor García, president del Club Nàutic, senyor Cinto, president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat, fer presentacions i eixir “a la foto” no està resultant ser prou, calen noves accions si realment volen que el caiac polo, aquest esport “raro” i a la vegada segons els seus practicants molt divertit, on la coordinació caiac, pala i pilota és fonamental, no ens sàpiga a poc, i algun dia, no massa llunyà, assolisca la repercussió que Vostès sembla creure que ja té i que, nosaltres, el poble, no veiem per cap lloc. Tanmateix siga prompte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada