La ciutat

La ciutat

dissabte, 21 de maig del 2016

Coses curioses...


Aquesta vesprada després d'un matí "mogudet", m'he assegut davant l'ordinador i els dits m'han portat al web de la diputació. Després de "navegar" per diferents seccions, m'he adreçat a un lloc al qual feia temps no m'acostava, el "Boletín Oficial de la Província de Castellón de la Plana", així en castellà, una publicació periòdica -es publica els dimarts, dijous i dissabtes al llarg de l'any-, que dóna publicitat a les disposicions de caràcter general i ordenances, així com els actes, edictes, acords, notificacions, anuncis i altres resolucions de les administracions públiques i de justícia d'àmbit provincial.

Cal dir que a més a més de consulta el "Boletín" ofereix a qualsevol ciutadà, la possibilitat de suscriure's de manera gratuïta i rebre, mitjançant al seu correu electrònic la informació referent a les matèries seleccionades que interessen.

Naturalment resulta una mica "enrevessada" la seua lectura, si no vas buscant alguna cosa en concret, però a la vegada, llegir-lo sense pressa, resulta del tot interessant, i sobretot curiós.

Per no fer-me massa llarg, us diré que m'he entretingut llegint els 10 darrers butlletins, els publicats en el que portem del mes de maig, els compresos entre els nombres 53 de l'any, publicat el passat 3 de maig, dimarts, i el 62 publicat hui mateixa, dia 21.

Han estat prop de 500 els anuncis, edictes, resolucions, bases, autos, notificacions... publicades, alguns d'ells molt curiosos, analitzem-los..

Sabeu quan costa casar-se pel civil a Vila-real? EL BOP del 3 de maig ho anuncia mitjançant la publicació d'una modificació d'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ús d'edificis municipals per celebrar aquests esdeveniments. Preneu nota: Al local conegut com les Cavallerisses, 100 euros, al Museu de la Ciutat, Casa de Polo i Casa dels Mundina, 150 euros.

Sabeu quan cobra l'alcaldessa de Borriana, amb dedicació exclusiva al seu municipi? Fàcil, només heu de consultar el BOP 55 del 7 de maig, 14 pagues anuals de 2.950

Sabíeu que l'ajuntament d'Orpesa ha convocat el I Concurs de Disseny de la samarreta de la IX Volta a Peu Vila d´Orpesa de l'any 2016? I que el premi serà de 200 euros i que només poden participar els escolars del poble? Tot això ho diu també el BOP del 7.

A què no sabeu quantes "taules electorals" hi haurà repartides pel terme de Castelló a les eleccions vinents del 26 de juny? Jo tampoc ho sabia, ara ja, seran 194, com ho he sabut?, mirant el BOP 56, del dia 9.

L'ajuntament de Castelló ha fet públic el llistat provisional d'aspirants admesos i exclosos del procés selectiu per proveir en propietat, mitjançant oposició de torn lliure, una plaça d'Agent del Cos de la Policia Local. Sabeu quants aspirants hi ha hagut per aquesta única plaça? Segons el BOP del passat dia 12, han estat 139 els admesos. Sort!!!

Consultant el BOP 60 m'he assabentat que a Castelló hi ha disponibles 4 locals de titularitat municipal per celebrar actes de la propera campanya electoral, que el de més capacitat és el Centre Cultural La Marina del Grau, on caben 350 persones. Els altres per si sou curiosos són: el Centre Municipal de Cultura, El Casal Jove i el Centre Urban. També els instituts Penyagolosa, Sos Baynat, Vicent Castell i Caminàs sense ser de titularitat municipal estan disponibles alguns dies i hores, quan? Cal mirar aquest BOP.

També en aquest mateix butlletí es donen a conéixer el nombre de cartelleres penjades dels fanals de la ciutat i grau amb objecte que dins d'elles puguen els diferents partits polítics que es presenten a les pròximes eleccions, col·locar gratuïtament la seua propaganda electoral. Sabeu com seran? I quantes? Seran dobles en cada fanal, de dimensions 0'70x0'60 i en total 250, de les quals 224 estaran a la ciutat i 26 al Grau.

No em direu que no és curiós tot el que acabe de contar-vos, i tot només revisant els darrers "Boletines". Internet és una mina i el BOP de la Diputació una font de sorpreses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada