La ciutat

La ciutat

diumenge, 29 de maig del 2016

Tal vegada haja estat així, però jo no ho he notat...

 Va publicitar-se com una gran promoció turística, un motor econòmic per a Castelló i la seua comarca, doncs anava a mobilitzar més de 500 persones en dos dies, entre competidors, entrenadors i familiars. Es tractava del campionat d'Espanya Cadet d'Esgrima, tan individual com per equips.

Ara resulta que el dia és arribat i 168 participants de 25 clubs diferents de tota la geografia espanyola estan ahir i hui competint al Pavelló Municipal Ciutat Esportiva al costat del "Chencho", tant de forma individual com per equips.

Ús havíeu adonat? Possiblement no, i és que l'esgrima, tot I ser l'únic esport olímpic d'origen espanyol, és molt minoritari. Fins I tot costa de qualificar-lo com esport, més aviat es veu com "un art de defensa i atac" abans que un esport d'entreteniment i competició.

I per què, ús preguntareu com jo, ha estat escollida la nostra ciutat per celebrar aquest campionat? Doncs sembla ser perquè a Castelló, segons la Reial Federació Espanyola d'Esgrima i la Federació d'Esgrima de la Comunitat Valenciana, tenim unes excel·lents instal·lacions esportives.

D'acord, ho acceptem, de ser així ens hem de sentir orgullosos, però, també tenim afició per aquest esport? Que voleu que us diga, jo no sé vosaltres, però jo, no conec no ningú, que el practique.

M'he assabentat "navegant" per la internet que hi ha dos clubs d'esgrima a Castelló,"touché", amb seu al poliesportiu de Rafalafena, i del que podeu conèixer més "punxant" sobre l'enllaç:  TOUCHÉ, que ofereix cursos per a xiquets, joves i adults i "azahar" amb seu al "Chencho", que realitza activitats variades, formant i educant "tiradors" de totes les edats, tractant de transmetre els valor implícits que diuen té aquest singular esport. També podeu conéixer una mica més d'aquest club punxant sobre el següent enllaç: AZAHAR

Diuen que és un esport molt complet, que incrementa la força, la tonificació muscular, agilitza els reflexos, millora la velocitat de reacció, aguditza la intel·ligència, augmenta la rapidesa en els estímuls nerviosos;  en definitiva ajuda a millorar potenciar qualitats com l'equilibri, la coordinació, la velocitat i l'agilitat.

Tot i això, segueix pensant que és un esport minoritari, tant que, en l'àmbit nacional els nostres esportistes del "sabre, floret o espasa", només han aconseguit una medalla olímpica de bronze, als jocs de Pequín del 2008.

Malgrat que aquesta activitat, "lluitar amb espases" hi ha pocs xiquets als quals no els hi agrada, tots ho hem fet alguna vegada sent menuts, tal vegada per allò del subconscient que tantes vegades hem vist a les pel·lícules, que aprendre a usar l'espasa és per a aprendre a matar, quan es creix una mica l'afició desapareix.

Tot i que l''entrada per veure aquesta competició en directe ha estat lliure i gratuïta, m'agradaria saber quants espectadors hi ha congregat i, si en realitat, la competició ha tingut una gran acceptació i, sobretot, si les expectatives que aquest campionat d'Espanya cadet va despertar entre els col·laboradors oficials "la Diputació i l'Ajuntament" s'han vist d'alguna manera compensades.


Jo, pel que fa al carrer, com supose que la majoria de vosaltres, no he vist cap manifestació, ni tan sols un simple cartell anunciador...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada