La ciutat

La ciutat

dimarts, 31 de maig del 2016

Agenda de Govern

 El 2015 va estar l'any del canvi polític al País Valencià. Les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig varen suposar la pèrdua de la majoria absoluta del PP, Ximo Puig va recuperar pel PSOE la Generalitat Valenciana i tot i que governant amb minoria, 11 regidors sobre 27, la coalició PSOE-Compromís, va fer seu el govern municipal a Castelló, amb Amparo Marco com a primera alcaldessa de la ciutat.

Ha passat un any . El canvi polític municipal ha propiciat més intensitat en la tasca municipal en totes les àrees i moltes i contínues accdions de treball, per a aconseguir el benestar general de tota la ciutadania, així com una major estima envers la llengua pròpia, la cultura i les tradicions del nostre poble.

Un canvi que ha tingut una gran repercussió al web municipal, on tal vegada, l'anomenat "panel de govern obert" ha estat l'element més innovador i estratègic ficat en marxa per implantar i desenvolupar la transparència municipal, i que els ciutadans hem sabut reconéixer i agrair, doncs se'ns fica a l'abast de tothom una importantíssima quantitat d'informació, molt ben sistematitzada i de molt fàcil accés.

És d'agrair l'esforç, treball i dedicació que des del Govern s'està fent per redreçar el País i és bo que els ciutadans coneguem el dia a dia dels nostres governants.

I això sembla tenir-ho clar la Generalitat Valenciana, el Consell, que des de fa alguns mesos, a través del Portal de Transparència GVA-Oberta, informa del dia a dia del President, de tots i cadascú dels Consellers així com dels alts càrrecs de les diferents Conselleries, amb una finalitat informativa però també i no gens menys important, justificativa de la seua dedicació.

No dubte, perquè en alguns casos ho conec de molt a prop, que la tasca diària de l'alcaldessa i la resta de regidors del govern municipal castellonenc, és molta i intensa, que les seues agendes estan "molt atapeïdes" i que la seua jornada, dia si, dia també, supera el que tothom considerem una justa jornada laboral.

Tanmateix, aquesta tasca de dedicació intensa a la ciutat i la ciutadania, no es veu reflectida en un coneixement per part dels veïns, dit de manera més senzilla, el veïnat no sap el que fa l'alcaldessa i els regidors cada dia, i no ho sabem perquè no es publicita, perquè l'apartat del web municipal dedicat a "Agenda de Govern" i "l'agenda de premsa diària", està vuit, no té contingut, no li ha arribat encara el moment de la seua actualització i modernització. Podeu comprovar-ho vosaltres mateixa: AGENDA DE GOVERN/DE PREMSA 

Considere, que després d'un any d'inici dels canvis ja hauria d'haver estat el moment
de tenir contingut i continuïtat, doncs ningú dubta que l'ajuntament en aquest any no ha parat de generar noticies i informacions, però aquestes no han arribat i no estan arribant al poble amb la celeritat que ens mereixem, de manera que no podem conéixer la gestió realitzada pels nostres representants, en moltes ocasions fins dies després de realitzades o per mitjans indirectes.


Tinc per segur que el nou web municipal és dinàmic i millorable. No definitiu, si més no pot ser inclús una primera aproximació, però tot i ser un treball excel·lent per part dels tècnics, cal anar una mica més enllà i ficar en marxa ja, fer públic, sense més dilacions, l'agenda dels membres del Govern municipal en el seu dia a dia, pense que només és qüestió de voluntat i interessos. Cal treballar però també cal publicitar el treball, al cap i a la fi, tant l'alcaldessa com els regidors són ciutadans que treballen per nosaltres, per tots els veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada