La ciutat

La ciutat

divendres, 27 de maig del 2016

Posicions confrontades i alguna cosa més.

No m'agraden els bous, ni de plaça ni de carrer, com tampoc m'agrada la boxa o la lluita lliure, i no m'agraden entre altres raons i tal vegada la principal, perquè generen violència, i no m'agrada la violència de cap tipus, com tampoc m'agrada la intransigència ni les prohibicions.

Al nostre ajuntament, com saben vostés, cinc opcions diferents, tracten des del govern o des de l'oposició, des de fa tot just un any, de fer-nos la vida, cada dia, una mica més fàcil, o això és el que diuen, malgrat que en més d'una opció, el que es veu "des de fora", és voler aprofitar qualsevol ocasió que es presente, per fer-se propaganda i guanyar-se el favoritisme dels veïns, que, a la llarga, s'ha de convertir en vots i, "aupar-los" o mantenir-los en el poder.

A la vesprada d'ahir va haver-hi, com tots els darrers dijous de cada mes, sessió plenària, pública del nostre ajuntament i, entre la gran varietat i nombre de temes debatuts, un destacava per damunt dels altres, fet que va provocar "gran revol" entre el veïnat i un alt grau d'expectació i assistència: el posicionament de la municipalitat davant el tema dels bous.

El grup Castelló en Moviment volia s'aprovara una moció que declarara al nostre poble com a municipi contrari a les celebracions taurines, impedint l'entrada dels menors de 14 anys a les corregudes de bous i que l'ajuntament manifestara la voluntat de ser ciutat antitaurina.

D'altra banda el Partit Popular s'aixecava en defensa del món del bou, fins i tot feia bandera d'haver declarat aquestes celebracions com a BIC, en la no menys polèmica llei de senyes d'identitat, qualificada per molts ciutadans d'estèril, injusta i inútil, i que va ser derogada tan prompte el PP va perdre el Govern Autonòmic.

Prohibició i defensa, a favor i en contra, la polèmica estava servida. A la moció de CsenM van presentar-se dues esmenes a la totalitat, la del PP que demanava el suport econòmic per part de l'ajuntament en les festes de bous, que va ser votada i rebutjada, i una altra del grup Ciutadans que instava a l'ajuntament a garantir i defensar les llibertats i drets de tots els veïns i el compliment de la llei, que va ser votada i acceptada amb 13 vots a favor, 10 abstencions, i 4 vots en contra, la qual cosa va fer que ja no poguera votar-se la moció de CsenM.

Sembla que a la fi va arribar-se a una solució eclèctica, sense definir si els bous s'han o no de subvencionar, quan en realitat molts esperàvem un si als bous, a la festa, però que qui la vulga se la pague, sense cap ni un euro de subvenció.

Tot i que no vaig assistir al Ple, vaig poder gràcies al "streaming", seguir-lo en directe, com havia fet fins ara en totes i cadascuna de les sessions plenàries celebrades en la present legislatura. Fins ahir pensava que aquesta era una manera còmoda de veure i escoltar allò que passava en aquell moment.

Però no va ser així, en diferents ocasions, i això em fa pensar que fora de manera voluntària, el so ambient va ser desconnectat per, així, privar-nos als que no estàvem allí de viure la crispació real viscuda entre els taurins i animalistes, de la mateixa manera que tampoc vam poder veure les pancartes i camisetes que, sembla portaven alguns dels presents, tal com veiem, llegim i escoltem hui als mitjans de comunicació local.

I de la mateixa manera que em va semblar molt bé, la forma de portar el ple per part de la senyora alcaldessa, amb contínues peticions de respecte envers totes i cadascuna de les intervencions i controlant escrupolosament els temps pactats, també considere una falta de respecte envers aquells que no hi estàvem presents el fet de privar-nos de veure els moments "d'alt voltatge" que sembla van viure's amb les posicions confrontades. Sí, però no.

Permeteu-me ara una constatació final, molt trist que una vegada acabat el debat dels bous hi haguera al Saló de Plens una "desbandada general", no podia creure el que veien els meus ulls. El ple no s'havia acabat, encara faltava parlar, molt i tant o més interessant que dels bous, de diversitat funcional, d'urbanisme, de salut pública, dels drets dels LGTBI i algunes altres coses i calia veure quins criteris defensaven els nostres representants municipals, però això no interessava ningú?

Això només demostra el nivell de les persones que ahir van omplir el saló, vull creure no és en absolut el nivell de molts castellonencs, d'aquells a qui, sense anar al ple, ens interessa i molt tot el que es diu, comenta, debat, aprova o rebutja, malgrat que "de tant en tant" se'ns "talle el so". Senyora Marco, en defensa d'aquella tolerància i llibertat que Vosté defensa, no ho torne a "manar", pense i ho entendrà, no és just

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada