La ciutat

La ciutat

dijous, 15 de febrer del 2018

"L'AVE...ria".



 Fa quasi un parell d'anys, concretament el 27 de febrer del 2016, dia gran de la província, publicava el diari "Mediterraneo" un article d'opinió especial, signat pel president de la Diputació, el senyor Moliner, titulat "Som de Castelló!", on va cridar-me l'atenció la frase que obria l'escrit i que textualment deia: "Les bones històries són les que deixen una dolçor en la memòria". I és veritat, vaig pensar en aquell moment i segueix pensant ara, que tenia raó.

Tanmateix ara, dos anys després, aquella frase sembla s'està tornant en la nostra contra i la gran notícia que havia de suposar l'arribada de l'Alta Velocitat a la nostra ciutat, allò que havia de ser una bona història, s'està convertint en tot un maldecap i el que és més greu encara, està portant a la nostra ciutat a les pàgines dels diaris on mai voldríem aparéixer, aquelles que informen d'allò que en castellà anomenem "chapuzas", doncs des del dia de la inauguració sembla que la línia d'alta velocitat entre Castelló i Madrid haja estat mal feta i sense cura, en definitiva haja estat un treball molt matusser, que és com correctament hem d'anomenar allò que es fa sense importar massa el resultat final, amb poca consideració amb les conseqüències.

I és que les conseqüències porten cua... Només han passat 25 dies des del viatge inaugural efectuat el dilluns 22 de gener passat i el dia d'avui, i el tren d'Alta Velocitat entre Castelló i Madrid ja es coneix popularment com "L'ave-ria", ja que en aquest pocs dies de circulació ja acumula vuit retards, una mitjana d'una avaria cada tres dies!!!

Unes vegades s'atribueix l'avaria i el retard conseqüent a les mateixes vies, unes altres al tren i fins i tot alguna al maquinista. Ja el viatge inaugural va sofrir un retard per culpa de l'avaria d'un intercanviador de vies a l'alçada de Sagunt, després el dia 28 va avariar-se el mateix tren, el dia 30 el retard va ser de 19 minuts, el 31 de 15 minuts, el dia 9 de febrer i en aquesta ocasió per culpa del sistema elèctric un nou retard de 28 minuts, l'endemà, el 10 el retard per indisposició del maquinista va ser de 30 minuts.

Seguim? Aquest passat dimarts I 13, per allò de la superstició quasi era "obligatòria" una nova avaria, però no va haver-hi una avaria sinó dues el mateix dia, una incidència amb un retard de 15 minuts i, una incidència tècnica en el sistema de senyalització va tindre la culpa d'un segon retard, ara de 34 minuts.

Amb motiu de la inauguració i com a reclam RENFE va llançar sota la denominació "PromoCastelló" una oferta de bitllets al preu especial de 25 euros per trajecte, per la qual cosa era imaginable que, aplicant el compromís voluntari de puntualitat mitjançant el qual i per qualsevol circumstància, incloent els retards o altres incidències de causa major, els viatgers afectats pels retards, arribaren a recuperar el 50 o fins i tot el 100% del preu del bitllet, però no amics, aquestes indemnitzacions no són aplicables als bitllets promocionals, tarifa vigent fins a l'acabament de les festes de la Magdalena.

Així que ja ho sabeu, si heu comprat o penseu comprar un bitllet per viatjar a Madrid en l'Ave i fer-ho des de demà mateix i fins a l'11 de març, si es manté el ritme d'avaries, és possible que en 8 ocasions més, falten 24 dies, el tren arribe en retard, i no tingueu dret a protestar ni a què us tornen els diners.

Més d'11 anys d'espera per tenir una alta velocitat de tercera divisió, pagada a preu de "Champions" i amb ave...ries contínues. Ai, senyor, Mariano, Mariano...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada