La ciutat

La ciutat

divendres, 23 de febrer del 2018

"Palmero"...



 Aquest matí he seguit amb curiositat  i per streaming, -gran invent això de poder veure allò que passa en un determinat lloc I en temps real com si estigueres allí-, la sessió extraordinària que la corporació municipal ha celebrat amb un únic punt de l'ordre del dia, la corrupció dels partits polítics en l'Ajuntament de la capital.

Una sessió que inicialment ha de servir per a prendre mesures i iniciatives adequades per a posar en marxa mecanismes que impedisquen que mai torne a haver-hi corrupció dins l'ajuntament de Castelló, però que en realitat ha suposat un "i tu més" des del Partit Popular envers les altres formacions a l'hora d'explicar els casos de corrupció.

El format del Ple ha suposat que cadascun dels portaveus de les cinc formacions que conformen el consistori castellonenc ha tingut 10 minuts per explicar el seu sentit de corrupció dins l'ajuntament. Així, els senyors Del Señor, Garcia, Vidal i Simó, com a portaveus de CM, Compromís, Ciutadans i PSOE, com també la senyora Ruiz, com a portaveu de l'equip de Govern, han anat fent els seus anàlisis, però la sorpresa ha saltat quan en el torn corresponent al Partit Popular, no ha estat la seua portaveu, la senyora Carrasco, qui defensara la postura del seu partit envers la corrupció del consistori, sinó el portaveu adjunt el senyor Pérez.

De manera que tant en l'exposició com en les posteriors intervencions de rèplica, ha estat "el segon de bord" en el cas del PP, qui ha hagut de fer front a totes i cadascuna de les moltes acusacions que sobre corrupció en el seu partit i la repercussió a la nostra ciutat, li eren llançades des de totes bandes.

No hem sentit ni una paraula de boca de la presidenta de la Junta Local del Partit Popular a Castelló, hereva del senyor Bataller, regidora, cap de l'oposició i portaveu del partit a l'ajuntament.

I no és que a la senyora Carrasco no li agrade el protagonisme, no, no és això que està més que demostrat, doncs aprofita qualsevol motiu per a criticar i tractar d'ineficaços, ineptes, sectaristes, catalanistes i moltes coses més a l'equip de govern municipal, des de la pròpia alcaldessa fins al darrer dels regidors.

Per tant, que a la sessió extraordinària del ple de hui, haja cedit el protagonisme al senyor Pérez, ha de tenir un "sentit amagat" i quin pensen amics que açò llegiu haurà estat? No sóc endeví, però la sensació que m'ha donat a mi i puc estar errat és que, aquesta sessió plenària suposava un greu desgast pel Partit Popular i com a conseqüència directa "un desgast" d'aquell que havia de defensar allò que sembla per les evidències que van eixint dia si, dia també, indefensable.

I aquí entra el senyor Pérez Macián; m'ha semblat "el palmero" de torn, aquell que marca el ritme en un quadre flamenc perquè cantadors, balladors i músics tinguen un major lluïment. Conec des de fa molts anys al senyor Pérez i tinc la impressió que ha canviat i molt amb el pas dels anys. Crec que la seua entrada "en política" va canviar-li la vida i vist des de fora, sembla estar disposat a fer el que siga per continuar la quantitat més gran d'anys possibles ocupant un lloc d'eixida en les llistes municipals.

No diré mai que no vulga servir a la seua ciutat, però sembla per l'interés amb què s'hi dedica i allò al que es presta, que tindria una gran decepció si "el partit no confiara amb ell" per seguir ocupant un seient entre els regidors municipals, o dit d'una altra manera, ocupara en les properes llistes de candidatures un lloc simbòlic amb poques opcions de ser un dels elegits; per això, crec que hui ha acceptat "ballar amb la més lletja", sabent d'eixida que tenia totes les de perdre, encara que pensa creem que tot ho fa per l'interés general i el bé de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada