La ciutat

La ciutat

dissabte, 3 de febrer del 2018

Quin desastre!!!




S'acosten les festes fundacionals. Tot just d'ací a un mes en aquestes hores, el Pregó estarà al carrer. Tot haurà tornat a començar... Les nostres festes més internacionals estan acabant-se d'enllestir, sembla que tot està ja quasi a punt, fins i tot la imatge exterior i la informació més actualitzada del que són i signifiquen les gaiates i les comissions de sector que les recreen.

Segur? Doncs no, sembla mentida però per un foraster trobar informació actualitzada de les comissions de sector i de la seua tasca al voltant del monument gaiater és del tot impossible. Comprovem-ho...

Web municipal: www.castello.es, informació de la ciutat, apartat festes, enllaços d'interés... 23 associacions, ens i colles per poder consultar.

Comencem per les Associacions Culturals "Gaiata", és a dir per les Comissions de Sector, d'entrada només 14 de les 19 tenen enllaç, de les gaiates 3, 4, 12, 14 i 19 no podem saber-ne res, però el que pot resultar més greu encara, si punxem a sobre de la resta dels 14 enllaços només 4, els de les gaiates 2, 7, 11 i 17 estan actius, tot i que la gaiata 2 té la noticia més actual datada a l'octubre del 2012, la gaiata 7 el febrer del 2007, la 11 l'octubre del 2008 i la 17 el març del 2017; la resta simplement no existeixen. En definitiva informació actualitzada de les comissions de sector cap ni una, res de res.

No vull pensar que les diferents associacions gaiateres no tenen presència a les xarxes, però de ser així, si no s'actualitzen els enllaços des de la pàgina oficial municipal, serveix de molt poc o de res tot el que cadascuna d'aquestes associacions pot oferir de cara a uns possibles i hipotètics visitants forasters.

Seguim. A continuació de les Gaiates, apareixen 9 enllaços més a saber, 6 colles, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, L'associació l'Aljama i la mateixa Federació de Colles. No, la Federació Gestora de Gaiates tampoc apareix. Però és que els enllaços a "El Cepet", "Bufanuvols", i "Tarambana" no estan actius i el de la "Germandat" mostra la darrera notícia del febrer del 2017, i el del "Rei Barbut" presenta una pàgina fixa. Poca informació també podrà trobar un visitant si vol programar-se la seua estada festera al nostre poble en proximitat a les Colles o Ens festers.

Quin desastre!!! Què falla? Desinterés municipal? Desinterés des de la mateixa Junta de Festes? Desinterés i meninfotisme de les mateixes associacions culturals... No ho sé però accedir a aquest apartat fester hui mateix m'ha portat a una gran decepció.
Encara som a temps per solucionar-ho, si és qüestió de voluntat en un mes al davant tot açò pot quedar en una anècdota, i si hi ha tantes dificultats que no pot tenir una prompta actualització, costa ben poc eliminar aquells enllaços "que no funcionen", per no donar una imatge d'abandonament.

Música, color, sabor, diversió, cultura, tradició... tot podem exportar-ho, esdeveniments multitudinaris, grans moments, diferents sensacions i emocions, tot açò i molt més es viu al nostre poble i, punxant sobre els diferents enllaços sembla que de tot açò no hi ha res de res.

Lamentable que les millors festes del món a les que molta gent dedica molt de treball i esforç tinguen una imatge oficial a les xarxes socials tan poc cuidada. Senyor, senyor… quin desastre!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada