La ciutat

La ciutat

dissabte, 29 de setembre del 2018

Comencem amb bon peu?


 Aquesta és la pregunta que em sorgeix aquest matí en llegir el titular d'un dels diaris locals: "Braina se reúne con la Junta de Festes". És ben sabut que el senyor Omar Braina, com a conseqüència directa de la renúncia de la senyora Usó, és des del passat dijous, nou regidor del nostre poble.

D'altra banda també i des del mateix moment de la dimissió de l'anterior regidora, l'alcaldessa va fer públic que el nou edil s'encarregaria de les mateixes àrees que portava Usó, entre elles l'àrea de Festes.

Aquest que ara acaba ha estat un estiu "mogudet" pel que respecta al món fester, amb canvis profunds, nova presidenta de la Junta de Festes, nova Junta, noves Regines i Corts d'Honor, nou regidor de Festes...

Segons l'article 15 dels actuals Estatuts de l'organisme autònom Patronat Municipal de Festes, la presidència consumada del màxim òrgan de gestió col·legiat del Patronat, el Consell Rector, correspon a l'alcaldia, i d'acord amb l'article 20, nomenarà president de l'organisme autònom a un regidor/a, en qui delegarà les competències en matèria de festes.

Per això, no va resultar-me estrany que, a la fi del passat mes d'agost, l'alcaldessa, mantinguera una reunió amb la nova presidenta de la Junta de Festes, per realitzar una primera presa de contacte i compartir punts de vista sobre el proper exercici fester, i que, tot i haver presentat la seua dimissió, com que no tenia encara substitut oficial, estiguera present donant-li suport la regidora Usó.

Tanmateix vaig pensar que, tot i no ser obligatori ni imprescindible, haguera estat bé que, a continuació, sent el Consell Rector qui assumeix el govern i la gestió superior del Patronat (Art.15-2), aquest haguera estat convocat per conéixer el posicionament i punts de partida de la nova Junta de Festes, i no es convocara, com va fer-se unes setmanes després, quan l'exercici fester ja estava en marxa.

Ara, el passat dijous el senyor Braina va prendre possessió del càrrec de regidor i de l'àrea de festes i, les seues dues primeres accions, ahir, en el seu primer dia com a regidor, van ser, efectuar una presa de contacte oficial amb la Presidenta i membres de la Junta de Festes, a la que van assistir també el Gerent del Patronat i la tècnic municipal, amb la finalitat de fixar un calendari de reunions i assentar les bases de col·laboració de cara a l'organització dels diferents actes festers, i una visita al magatzem de gaiates per conéixer de primera mà el treball que les comissions de sector realitzen per a la construcció dels monuments gaiaters, acordant-se mantenir també una primera reunió amb la Gestora, per establir la línia de treball i col·laboració, sens dubte dues accions que considere del tot encertades.

Però, i ara ve la qüestió, no s'haurà avançat el senyor Braina una mica massa? No s'hauria d'haver reunit i presentat primer als membres del Consell Rector del Patronat? No haguera estat més ètic i educat reunir-se amb l'Òrgan superior fester que, a més a més, presideix?

Si ja no vaig considerar encertada la decisió de l'alcaldessa, tot i que estava en el seu dret, d'oblidar el Consell Rector per transmetre'ls els posicionaments Equip de Govern-Junta de Festes, assabentar-se els membres per la premsa, que les premisses de la nova gestió s'haurien de basar en la legalitat, seguretat i suficiència financera, menys encara ara considere encertada la presencia mediàtica del nou President delegat del Patronat de, donar-se a conéixer a Junta i Comissions abans que al mateix Consell.

No sé si haurà estat influït per algú o, hauran estat aquestes dues accions decisions pròpies, personals, realitzades amb tota la bona voluntat i amb esforç perquè tot vaja amb normalitat i màxima fluïdesa, però vist des de fora, la situació em preocupa una mica... comencem amb bon peu? Temps al temps...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada