La ciutat

La ciutat

dimarts, 8 de juny del 2021

Convertir la pandèmia en un mal son.

La campanya de vacunació contra el coronavirus al País Valencià, segons les darreres dades publicades, pot començar a considerar-se com a massiva. De moment, el 40% dels valencians ja hem rebut almenys una vacuna. Més de 2 milions estem parcialment immunitzats contra el coronavirus i gairebé el 21% de la població està totalment immunitzada perquè ja ha rebut les dues dosis de la vacuna o bé s'ha vacunat amb Janssen.

Tot i això, per grups d'edat, el que correspon a la meua franja, de 60 a 69 presentava, a la fi de la setmana passada, uns resultats prou estranys, ja que malgrat afirmar-se que el 89% tenia ja administrada la primera dosi, només el 28% havia rebut ja les dues.

I és que de les dosis de Pfizer, Moderna, AstraZeneca y Janssen que s'estan injectant en aquests dies a la Comunitat Valenciana, poc més de 42.000 són de la vacuna Moderna i sembla s'estan posant ja al col·lectiu d'edat compresa entre 40 i 59 anys, deixant-ne poc més de 1.000 per segones dosis a la franja 60-69. De les 283.000 de Pfizer només 1300 són per segona dosis d'aquest mateix grup i cap ni una de les 43.000 d'AstraZeneca ni de les 37.000 monodosis de Janssen. En definitiva, i en números rodons, de les 405.000 vacunes, només 2300 , el 0'57% s'administraran com a segona dosis als ciutadans d'entre 60 i 69 anys.

A la vista d'aquestes xifres, puc estar més que satisfet, ja que sóc un dels afortunats que, a hores d'ara, ja ha rebut les seues dues dosis de Moderna; espere contribuir així augmentant el nombre d'immunitzats, a què aquesta pandèmia es convertisca prompte en un mal son.


Les dades globals a la Comunitat al final de la setmana passada portaven a un alt grau d'optimisme;
havien estat quasi tres milions les vacunes administrades i més de dos milions les persones que havien rebut almenys una dosi, de les quals la meitat, poc més d'un milió, aproximadament el 21% del total a vacunar, estaven ja immunitzats.

Som més de 80.000 els castellonencs i residents a la resta de la província, que ja estem immunitzats. És veritat que encara falta molt per fer, ja que són prop de mig milió el nombre de persones que han de rebre la vacuna, però sembla que el ritme de vacunació s'accelera i que es podrà complir l'objectiu d'arribar aquest estiu a la immunitat de grup, amb la qual podrem dir adéu a la pandèmia.


Però malgrat anar guanyant alguna batalla,
anat baixant l'índex d'incidència global, no podem ni devem encara abaixar la guàrdia, malauradament el departament de salut de Castelló, és el que més taxa de contagi continua registrant entre les 24 zones sanitàries de la província, amb 62'61 casos per 100.000 habitants.


Així que, malgrat alguns efectes secundaris lleugers i passatgers, malestar en el punt de la punxada o cansament i sensació de fatiga, i considerant que, tal vegada, com diuen els que saben, calga administrar en uns mesos alguna dosi de record en nom del principi de precaució, cal en aquests moments alegrar-se perquè anem pel bon camí. 

Des d'ací vull donar les gràcies a tots aquells que d'una manera o l'altra estan fent possible que prompte, molt prompte, la pandèmia siga recordada com un mal son. afegint el meu record per tots aquells que malauradament van quedant-se pel camí.; per tots ells cal no abaixar la guàrdia, cal guanyar la guerra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada