La ciutat

La ciutat

divendres, 4 de juny del 2021

No entenia res!


Quan he llegit el titular m'he quedat glaçat
i no és que estava endormiscat, estava ben despert; potser la culpa siga meua, m'estic fent gran he pensat, però immediatament em rebel·le contra aquell pensament encara que he de reconéixer que és possible que m'estiga quedant antiquat, pe això a hores d'ara tot són encara dubtes...

Us ficaré en antecedents: correu electrònic de la universitat, safata d'entrada, un missatge convidant-me a participar, a inscriure'm en una webinar, sobre MOJO i a realitzar un dia determinat i a una hora en concret a través de Google Meet.


Els ulls em feien papallones: WebinarMOJO? Google Meet? No entenia res i menys encara en pensar que el correu m'era remés des de la Societat d'Amics i Antics aAlumnes de la Univesitat Jaume I, SAUJI, programa que busca mantenir viu el contacte amb les persones que tenen, o al seu dia van tenir, un vincle amb la Universitat Jaume I. La cosa no podia quedar així, de manera que he anat a esbrinar, a descobrir que s'amagava al darrere d'aquelles estranyes paraules, tot un món per descobrir...

Sense considerar-me inculte si algú m'haguera abordat i preguntat així, de sobte, que és un o una webinar, no haguera sabut que contestar-li, no sé si serà una sensació compartida, però m'haguera deixat "fora de lloc". Amb un poc de paciència i després d'algunes consultes, he arribat a la conclusió que un webinar, així en masculí, és un contingut formatiu, original i impactant, en format vídeo que s'imparteix a través d'internet amb la particularitat que els assistents poden realitzar preguntes i interactuar; arribe a la conclusió que és una espècie de conferència en línia, on agafa especial valor la immediatesa i el dinamisme de les connexions en directe, per damunt de la qualitat de la imatge o el so.


I ara MOJO,
resulta que estem enfront d'un acrònim format per les síl·labes inicials de MObile JOurnalism, que vindria a equivaldre a "periodisme mòbil", una dinàmica consistent en el fet que els periodistes, recolzats amb els dispositius mòbils actuals, sobretot el telèfon, poden fer el seu treball en qualsevol lloc, siga el que siga, així, en resum, es tracta de fer "periodisme recolzant-se amb la telefonia mòbil".

Així sembla que allò al que se'm convida és a una conferència interactiva sobre les possibilitats narratives que ofereixen en l'actualitat els dispositius mòbils tecnològics. No ho haguera dit mai i menys en tan poques paraules:"webinar MOJO".


Però encara quedava una part per descobrir... "a través de Google Meet"
. A força de veure-ho i per la seua facilitat d'ús, sé que Google és un motor de recerca de continguts a través d'internet, dels més emprats i populars al món, i que segons els seus creadors, el nom deriva de la paraula "googol" que reflecteix la "missió" dels seus fundadors per organitzar una quantitat aparentment infinita d'informació al web. Però i Meet? Google Meet, és l'aplicació de videoconferències de Google, per navegadors web i dispositius mòbils, oferint espais per a reunions grupals fins a 250 participants.


Ara, després d'unes hores "escodrinyant la xarxa" puc dir que quasi he entés allò a què se'm convida des de la SAUJI,
una videoconferència interactiva sobre les possibilitats de comunicació i difusió d'informació que ofereixen les noves tecnologies, en especials els telèfons mòbils, que puc seguir de manera instantània a través de l'ordinador o altres aparells tecnològics que disposen de connexió a internet.


Ha estat la meua xicoteta missió d'aquesta vesprada que m'ha portat a recordar els meus anys d'infantesa quan els mestres preguntaven a classe si tot havia quedat clar i ningú s'animava a dir que no per vergonya a quedar com ximple. Ara que sóc adult pense que és millor quedar ben informats abans que ignorants, hi ha altres interessos pel mig, i sempre queda molt per aprendre. Tot i això, no és aquest, el del MOJO, un tema que m'atrau en especial. Aquesta vegada ho deixarè córrer...

1 comentari:

  1. Molt bé. Ben investigat. Si et val de consol... jo tampoc sabia de que anava la cosa jajajaja

    ResponElimina