La ciutat

La ciutat

dilluns, 12 de juliol del 2021

És ara el millor moment?

Que les administracions, en aquest cas la municipal de Castelló, promoguen treballs de millora en les infraestructures en benefici de la comunitat, dels mateixos veïns i també beneficiant a aquells que ens visiten, és una tasca bàsica, lloable i aplaudida.

Quan es tracta d'una obra de certa envergadura la normativa legal estableix que s'haja d'executar mitjançant una licitació pública, o el que és el mateix un concurs de preus, on les empreses interessades han de presentar al costat del projecte executiu la seua proposta econòmica. Si resulta guanyadora, si en definitiva s'adequa a les necessitats de l'administració, se li encarrega l'execució amb uns terminis establerts.

Així va passar fa aproximadament un any i mig amb la remodelació del Camí de la Plana, millorant la seguretat viària i la mobilitat, dins la clara aposta municipal de la millora de camins i així va projectar-se en dues noves intervencions, la remodelació o reforma del Caminàs projecte que a hores d'ara sembla encallat al Ministeri d'Hisenda, i la reforma del Camí la Ratlla, vial que separa els termes de Castelló i Benicàssim, anunciant-se que ja l'empresa adjudicatària disposa de totes les prescripcions legals, manifestant la clara intenció d'iniciar les obres abans de finalitzar el mes d'agost.


Amb un pressupost que supera el milió d'euros i un termini d'execució de 10 mesos estic segur que aquesta remodelació convertirà el camí en un vial més accessible i segur tant per a vianants com per a conductors.

És veritat que aquesta obra és més que necessària, que es tracta d'una demanda història del veïnat, ja que el camí i la zona de la rotonda de la CV-10 acumule un trànsit intens, principalment ara, a l'estiu, quan som molts els veïns de Castelló que ens traslladem a la zona costanera de Castelló o Benicàssim.

Però, justament per això, perquè és en aquesta època de l'any quan més trànsit suporta el vial i quan més molèsties poden ocasionar les obres, crec no és el millor moment per iniciar-les.


Només cal veure el que està passant
dia si, dia també amb una altra actuació semblant, en aquest cas la que l'ajuntament veí de Benicàssim està duent a termini a la rotonda de l'avinguda del Mohino, amb els treballs de perllongació de la CV-149 entre la rotonda de "la paella" i l'avinguda. Una actuació de menys d'un quilòmetre, iniciada el febrer passat i que, arribat l'estiu, entra en la seua fase més important, interrompent de forma intermitent el trànsit d'accés al sud, a la zona turística, i eixida envers la N-340, amb el perill afegit que comporta.

És veritat que són obres que ens apropen a l'objectiu fixat pels dos ajuntaments, Castelló i Benicàssim que no és altre que millorar la comunicació i guanyar en seguretat, però sabent com sabem que en arribar la tardor i sobretot a l'hivern els desplaçaments entre les dues localitats disminueixen de manera més que considerable, és necessari iniciar l'obra ara en ple estiu? I més encara, serà necessari pensant que a poc més d'un parell de quilòmetres hi ha una altra actuació en marxa?


Francament crec que no és el millor moment.
I ficats a pensar el perquè d'aquesta pressa en iniciar aquesta remodelació de la Ratlla, no puc deixar de pensar que, en ser la mateixa empresa l'adjudicatària de les dues obres, vulga fer realitat aquella frase tan coneguda i popular al meu poble que diu: "amb un tir, dos pardals", pel benefici afegit que pot arribar a suposar-li per l'inici dels treballs tenir ja desplegada, a poca distància, una part de la infraestructura necessària.

Si la descongestió de vials, la facilitat de desplaçaments i mobilitat, i la seguretat són objectius que ajuden a millorar i augmentar el turisme als dos termes, poca millora trobarem el que resta d'aquest estiu si aquelles obres comencen aviat, tant com hui s'anuncia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada