La ciutat

La ciutat

divendres, 16 de juliol del 2021

Natalici i aniversari...

Avui és el meu natalici, l'aniversari del meu naixement, tot just hui fa 67 anys, o cosa que és el mateix, hui arribe als 24.471 dies d'existència, per la qual cosa, si Déu vol, dins aquest mateix any, concretament l'endemà del dia de Nadal, el 26 d'aquest desembre, assoliré una xifra rodona, 25.000 dies de vida.

El google em recorda que, aquell 16 de juliol de 1954, va ser divendres, un dia ennuvolat a Castelló al matí i que després, en imposar-se el sol va resultar calorós. Un dia en què la "Comandancia de la Marina" del Grau i, amb motiu de la festivitat de la Verge del Carme, va celebrar una missa a l'església de Sant Pere, i un posterior vi d'honor al Club Nàutic.

També la Confraria de Sant Pere, abans de la processó vespertina, al matí va obsequiar 80 vells mariners amb un dinar homenatge lliurant-los com a complement 25 pessetes a cadascú. Seria molt? Podeu fer vosaltres mateixa el càlcul considerant que el "Mediterraneo" del dia costava 80 cèntims de pesseta, mentre que el club nàutic anunciava per a la nit de l'endemà, dissabte, una gran "verbena y cena americana" al preu de 80 pessetes el cobert.

Les festes celebrades per honorar a la Verge del Carme van tenir també esdeveniments esportius, essent les regates entre les embarcacions de pesca les més seguides. Així en la categoria de tresmall i palangre va ser la barca "Conchita Veral" la guanyadora, mentre que en arrastre i mamparra el triomf va ser per la "Matilde Teresa".


En l'àmbit nacional, al país estàvem de dol. Feia només 2 dies, moria a Madrid, el dramaturg Jacint Benavent i a la plaça de bous "Monumental" de Barcelona triomfava i eixia a "hombros" el joneguer, després famós matador, Antonio Borrero Morano, conegut al món taurí com "Chamaco".


A nivell internacional
destacar que aquell dia va celebrar-se la 9a etapa, la més llarga, de la 41 edició del "Tour de France 1954", entre Angers i Bordeus, de 343 quilòmetres, travessant les Landes, amb la participació de 92 dels 110 ciclistes que, el 8 de juliol van eixir d'Amsterdam, i que va guanyar l'holandés Franhof amb un temps de 10 hores, 03 minuts i 25 segons. Tour que van completar a París l'1 d'agost només 69 corredors i que va guanyar el francés Bobet després de passar més de 140 hores damunt la bicicleta.


I van passar com si no res, 23 anys i arribem a un altre 16 de juliol, ara de 1977, dissabte,
el dia en què s'escampava el rumor que Julio Iglesias, per aconseguir eludir el pagament d'impostos, havia adoptat la nacionalitat panamenya renunciant a l'espanyola, i que estrenada la democràcia, els presidents  de la Generalitat de Catalunya i del Govern Basc, Josep Tarradellas i Jesús Mª de Leizaola es reuniren, encara exiliats, a França, a la residència del primer, per avançar en la transició i el retorn, jo a la capella del col·legi de la Consolació, de l'avinguda del Lledó, a meitat vesprada, donava un dels passos més importants de la meua vida, em casava en la que, ara, i després de 44 anys, continua sent el meu suport i amb qui en aquests 16.071 dies viscuts junts he compartit tristors, il·lusions, alegries i penes, en definitiva... la vida!


La vida passa, tot canvia, la salut i el benestar, també les dificultats, fan que tot ho vegem amb una perspectiva diferent, hui recordant amb un somriure aquells temps passats, ni millors ni pitjors que els actuals, simplement diferents i amb el bagatge que dóna el temps viscut i compartit amb la família i els mateixos amics de sempre, de qui mai estaré prou agraït per la seua estima i consideració. Per molts anys més que puguem compartir aquest i altres natalicis i aniversaris. Salut i rialles amics, que vida només hi ha una!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada