La ciutat

La ciutat

divendres, 16 de gener del 2015

“Fixed Lover” i “Bikefriendly”



Els noms no m'agraden gens ni mica, però la idea que hi ha al seu darrera, crec és brillant i aplicable 100% a la nostra ciutat Castelló de la “Plana”. Som un poble privilegiat geogràficament, sense zones costerudes ni grans desnivells entre un extrem i l'altre del poble, així com climatològicament parlant, amb molts més dies “bons”, assolellats i sense fred, pluja o vent que “roïns”.

Privilegis que han propiciat que oficial i particularment en els darrers anys, haja augmentat considerablement l'ús de la bicicleta no tant sols com a mitjà de transport urbà, també com a filosofia, malgrat la disminució del nombre d'usuaris del servei “Bicicas” des de la seua implantació allà pel gener del 2008, compensat per l'augment del nombre de bicicletes particulars que veiem circular pels nostres carrers, majoritariament gent jove, que dedica el seu temps lliure al consum urbanita.


Tal vegada l'ús encara no siga espectacular perquè no s'ha aconseguit resoldre un greu problema pels vehicles particulars, que no és altre que deixar les bicicletes a un lloc segur, mentre gaudim d'una copa, un aperitiu o un dinar, o simplement fent una xarrada amb els amics asseguts en un bar, i no haver d'estar pendent d'un possible robatori mentre tenim la bicicleta “estacionada” a la via pública, o lligada a un dels pocs ancoratges públics o a “una farola o senyal” amb el perill que desaparega qualsevol peça de la màquina.

Per això, per donar resposta a aquesta necessitat, i des de Barcelona, però estenent-se ràpidament estan apareixent, entre els “fixe lover's”, persones amants de les bicis, d'anar a qualsevol lloc usant aquest mitjà de transport, els “bikefriendly's”, locals de la ciutat que accepten bicicletes i les guarden de manera segura, facilitant un poc la vida als ciclistes urbans que no estan disposats a renunciar a eixir als bars, a l'oci urbà.

La idea com veieu és senzilla: tenir un web de bars i restaurants en els que si està permés entrar amb la bicicleta de la mateixa manera que hi ha locals que admeten gossos. Sembla ser que a més a més de Barcelona altres ciutats com Madrid, Palma de Mallorca o Malaga també han fet o estant fent coses semblants.

Podeu veure si us ve de gust i amb detall el desenvolupament de la idea en aquests dos enllaços: Bikefriendly1     Bikefriendly2 

I ara la pregunta: Podriem adaptar-ho a Castelló? I tant !!!. Seria fins i tot molt senzill; només caldria que aquells establiments de restauració que admeteren bicicletes ho comunicaren a l'ajuntament i dins els web municipal ficar un enllaç on es numeraren aquests locals, a la vegada que, els establiments s'dentificaren amb un adhesiu a la porta per recordar els clients que allí “no te miraran en mala cara” si entres amb la bicicleta, més encara, tenen un lloc segur per tenir-la controlada mentre tu estàs al local.

Des de la regidoria de mobilitat, Carme Albert, no fa massa dies, feia públic que l'ajuntament vol continuar fent en aquest 2015 una aposta clara per la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient i com a bona voluntat va acceptar la petició fermament recolzada d'ampliar l'horari del Bicicas a les 24 hores del dia, doncs bé, ara té una nova oportunitat per aconseguir que aquest mitjà de transport ecològic i econòmic, es convertisca en un transport visible i més habitual encara al nostre poble. És, senyora regidora una oportunitat que no s'hauria de deixar passar.

Espere que no tardem massa en veure-ho com a realitat, jo simplement “llance el guant”, ara cal que els bars i restaurants interessats, que no dubte en seran molts, facen força per què l'ajuntament cree aquest “nou servei web” i els incloga, o que s'avance el propi ajuntament , la regidoria de mobilitat, i que una vegada creat el nou servei “convide” els establiments a unir-se, encara que, siguem realistes, aquesta segona opció la veig més difícil, la veig menys probable, tot i que no oblidem, estem ja en any electoral...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada